Naken-lov vedtatt i San Francisco

Demonstranter blotter seg ved rådhuset i San Francisco etter at bystyret godkjente en lov mot offentlig nakenhet tirsdag. Foto: Scanpix/AFP.
Demonstranter blotter seg ved rådhuset i San Francisco etter at bystyret godkjente en lov mot offentlig nakenhet tirsdag. Foto: Scanpix/AFP.

Myndighetene i San Francisco stemte tirsdag for å forby det meste av nakenhet i det offentlige rom, tross protester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bystyret godkjente et lovforslag fremsatt av Scott Wiener. Byens Castro-nabolag er et sentrum for homofile der såkalte «Naked Guys» vanligvis vanker, melder AFP.


Loven ble godkjent med seks mot fem stemmer.

- Ytringsfrihet i abstrakt form er virkelig fint... inntil det kommer til ditt nabolag, sa Wiener under møtet.

- Jeg garanterer at folk ikke ville ha ventet like lenge som vi har ventet i Castro.

Les også: Vurderer naken-nekt

En liten gruppe demonstranter (med klær på) hadde samlet seg utenfor rådhuset, og få sekunder etter at loven ble godkjent begynte folk å bue, og en kvinnelig demonstrant tok av seg klærne. Politiet var raskt på pletten med et teppe for å bringe henne bort. Men da de gjorde det begynte stadig flere demonstranter å kle av seg. Noen gikk inn i rådhuset før de kom ut igjen, ifølge en AFP-fotograf på stedet. Etter en stund la 5-7 nakendemonstranter ned et teppe, og en tok frem en gitar og spilte for forbipasserende.

Wiener understreket at nakenhet fremdeles ville være tillatt på San Franciscos strender og ved ulike festivaler og opptog. Den nye loven forbyr enhver over fem år å eksponere sine genitalier i det offentlige rom, med bøter fra 100 dollar for den første forseelsen, men økende til 500 dollar og et år i fengsel for tredje forseelse.

Personvernpolicy