Bygård i Oslo evakuert etter at bygningsmasse raste ut

Deler av kjellergulvet brøt sammen i en eldre boligblokk i Iladalen i Oslo natt til onsdag, og 28 personer ble evakuert. Ingen ble skadd i hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Umiddelbart inntil blokken pågår det omfattende gravearbeider og bygningsarbeid, og det var masser samt deler av et kjellergulv som raste ut fra blokken. Meldingen kom klokka 9.

Politiet kunne tidlig konkludere med at det trolig ikke var folk fanget i raset, men for sikkerhets skyld ble fire hunder fra Norske Redningshunder hentet inn for å søke gjennom massene.

Søk avsluttet

Ved 12-tiden kunne operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt opplyse til NTB at søkene var avsluttet, uten at noen personer var funnet.

– Ingen er skadd, sier operasjonslederen.

Onsdag ettermiddag pågikk det tekniske undersøkelser på stedet, og både etterforskere fra politiet og ansatte fra Arbeidstilsynet var på plass. Dessuten ble en geotekniker kalt inn for å vurdere om det er fare for nye ras.

De 28 evakuerte fra blokken i Uelands gate 57 kan trolig flytte hjem i løpet av onsdag ettermiddag, opplyser politiet.

Bostedsløse

Det er entreprenøren Otium som holder på med byggearbeidene på naboeiendommen til den evakuerte blokka. En stund fryktet entreprenørens prosjektleder, Atle Mørch, at det kunne være romfolk under rasmassene, skriver Dagbladet.

– Det var heldigvis ingen her nå. Det har vi fått bekreftet fra redningsmannskapene, sier prosjektlederen.

Politiet bekrefter at romfolk og andre uten fast bosted har hatt tilhold på stedet.

Ifølge entreprenøren er alle sikkerhetsråd fulgt under arbeidet.

– Jeg synes det er forunderlig at dette har skjedd, fordi det hele tiden har vært fagfolk som har vurdert sikkerheten, sier prosjektlederen.

Personvernpolicy