Eide ber om hjelp til å løse Martine-saken

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på vei til talerstolen for å svare på spørsmål under den muntlige spørretimen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på vei til talerstolen for å svare på spørsmål under den muntlige spørretimen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) håper andre land vil bidra til pågripelse av drapssiktede Farouk Abdulhak om han skulle observeres utenfor Jemen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag svarte Eide på et spørsmål fra Åse Michaelsen, Frps medlem i justiskomiteen, der han ble bedt om å redegjøre for hvilke tiltak som er blitt gjort og hvilke resultater som er blitt oppnådd i Martine-saken, skriver Aftenposten.

– Utenriksdepartementet (UD) har hele tiden hatt en nær og god dialog med britiske myndigheter. Dette vil vi videreføre. Norsk utenrikstjeneste er jevnlig i kontakt med britiske representanter, også i løpet av denne høsten, sa Eide.

– Vi har også henvendt oss til land i regionen rundt Jemen for å sikre at de er godt kjent med Interpol-etterlysningen av den mistenkte.

Farouk Abdulhak (31) har vært etterlyst siden mars 2008, siktet for å ha voldtatt og drept Martine Vik Magnussen (23) fra Asker. Magnussen møtte Abdulhak da hun studerte ved Regent Business School i London. Abdulhak rømte fra London til hjemlandet Jemen etter drapet. Martine ble funnet i kjelleren i leilighetskomplekset der Abdulhak bodde.

Eide hadde en samtale med sin jemenittiske kollega Abu-Bakr Al-Qirbi i oktober der han understreket at norske myndigheter, i samarbeid med Storbritannia, fortsatt jobber med å få Abulhak stilt for en britisk domstol.

– Vi hadde en god samtale der dette var hovedfokus. Han kjenner saken og våre synspunkter godt. Mitt hovedbudskap til ham er at vi ønsker fremgang, og jeg anmodet om hans bistand til dette, sa Eide da.

Personvernpolicy