AUF-ere hetset jøder på Facebook

FØLER SEG MISFORSTÅTT: Khalid Haji Ahmed (med rød paraply) her under en markering i forbindelse med 22. juli. Han føler hans rolle i jødehets-saken på Facebook er kraftig overdrevet. (Foto: NTB scanpix)
FØLER SEG MISFORSTÅTT: Khalid Haji Ahmed (med rød paraply) her under en markering i forbindelse med 22. juli. Han føler hans rolle i jødehets-saken på Facebook er kraftig overdrevet. (Foto: NTB scanpix)

Medlemmer av AUF la ut jødehets på Facebook. Flere kastet seg på med grove hatytringer. Nå varsler Hamar Arbeiderparti oppvaskmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da et ungt medlem av AUF la ut en statusoppdatering angående «jævla jøder» meldte flere AUF-ere seg raskt på, skriver Hamar Arbeiderblad.

Blant innleggene som ble skrevet som en respons på det originale innlegget var «Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer».

Føler seg misforstått

En annen skriver «Jævla jødehorer. De kan suge meg 8 ganger hver». Da svarer den profilerte Ap-politikeren, Khalid Haji Ahmed, på følgende måte:

«Pass på å bli sugd av dem da!! Du kommer til å få problemer i kuken».

Ahmed er tidligere fylkessekretær i AUF, og nåværende kommunestyrerepresentant for Ap i Hamar. Selv føler han seg misforstått.

- Dette var min måte å si ifra til ungdommene på. Jeg støtter selvfølgelig ikke det som ble skrevet, sier han til Dagbladet.

Les også: Jødehets ryster Ungarns parlament

- Totalt uakseptabelt

Leder i Hamar Arbeiderparti, Thomas Langeland Jørgensen, karakteriserer jødehetsen fra AUF-medlemmene på Facebook som totalt uakseptabelt.

– Jeg vil snakke med Ahmed om hva som har foregått, sier Langeland Jørgensen til ha.no.

Til Dagbladet sier samme mann at de nå vil sette i gang en intern oppvask, og at han vil møte de involverte i løpet av tirsdagenfor å få klarlagt hva som har skjedd.

Les også: Gilbert: - Hjerteskjærende å se hvor redde barna er

Ahmed føler på sin side at saken er dratt ut av proporsjoner, og understreker samtidig at han ikke har noe imot jøder.

- Jeg er anti-sionist, ikke anti-jødisk, sier han med henvisning til den pågående konflikten i Midtøsten mellom Palestina og Israel.

- Under en markering i Hamar på lørdag gjorde jeg det klart at vi tente 71 fakler for å markere livene som har gått tapt i Midtøsten de siste dagene. Tre av disse var for menneskene som døde i Israel, sier Ahmed.

Personvernpolicy