Svensk kvinne hadde skjelett i leiligheten

Skjelettdeler som ble funnet hos kvinnen. Foto: Polisen

Tirsdag startet en noe spesiell sak i svensk rett. En kvinne er tiltalt for å ha oppbevart menneskelige skjelettdeler i leiligheten, blant annet til seksuelle formål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle kvinnen skal ha oppbevart flere menneskekranier, og et større antall ulike skjelettdeler i sin leilighet, skriver Aftonbladet.

Aktor i saken hevder blant annet å ha bevis for at kvinnen har brukt flere av skjelettdelene i seksuelle aktiviteter, noe som vil være et brudd på loven om respektfull behandling av menneskelige levninger.

Beslag av liksekker og ulikt verktøy på kvinnens eiendom gjør også at man mistenker at hun kan ha gravd opp likedeler.

Se intervju med aktor nederst i saken

Politiet har også gjort beslag på kvinnens data, i tillegg til flere CD-plater med bilder. En av dem skal kvinnen ha døpt «min nekrofili», skriver Expressen.

Tilfeldig

Det var en ren tilfeldighet som førte til at politiet kom over 37-åringens uvanlige aktivitet. I september rykket de ut til en gård ved Bergsjön like utenfor Göteborg, etter at naboene til kvinnen meldte om skuddløsning.

Det viste seg at 37-åringen hadde løsnet et skudd fra vinduet sitt etter at hun overfor noen barn i området hadde skrytt av at hun hadde våpen, kniver og døde mennesker hjemme.

En av ungdommene har forklart at hun skal også har sagt at hun hadde drept mennesker, og at det var blod overalt i leiligheten hennes.

Når ungdommene ikke trodde på henne gikk kvinnen opp i leiligheten og løsnet skuddet som utløste politiutrykningen.

Les også: Skjelett til salgs

Bilder av trafikkofre

Når politiet tok seg inn i leiligheten til kvinnen fant de skjeletter spredt utover. Politiet skal også ha funnet bilder av trafikkofre på kvinnens data.

37-åringen nekter på sin side for å ha gjort noe galt. Hun hevder skjelettene er kjøpt over Internett, og at hun oppbevarer dem på bakgrunn av historisk og arkeologisk interesse.

Les også: Munk tatt med nonne-skjelett

Hennes forsvarer har tidligere uttalt at kvinnen ikke trodde det var ulovlig å oppbevare skjelettdeler hjemme.

En psykologisk undersøkelse av kvinnen har heller ikke konkludert med at hun lider av en alvorlig psykisk forstyrrelse. Undersøkelsen konkluderer likevel med at 37-åringen har hatt begrenset med sosial omgang, og at hun aldri har hatt noen form for arbeid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden