Blasfemisaken mot pakistansk jente droppet

Rimsha Masih ble i august beskyldt for å ha brent ark med vers fra Koranen. Nå er alle anklagene mot henne droppet. Foto: AFP / NTB scanpix.
Rimsha Masih ble i august beskyldt for å ha brent ark med vers fra Koranen. Nå er alle anklagene mot henne droppet. Foto: AFP / NTB scanpix.

Det blir ingen rettssak mot den pakistanske jenta som var anklaget for å ha brent ark med vers fra Koranen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rimsha Masih ble i august beskyldt for å ha brent ark med vers fra Koranen.

For det satt hun tre uker i et fengsel for voksne.

Saken tok en uventet vending i begynnelsen av september, da imamen som først forklarte seg for politiet om saken, innrømmet å ha lagt sider fra Koranen i asken for å «styrke bevisene» mot Rimsha.

Les også: Jenta i pakistansk blasfemisak får trolig gå

I september ble jenta løslatt mot kausjon, men både hun og familien måtte umiddelbart etter søke dekning på grunn av dødstrusler.

Tirsdag skriver BBC at alle anklagelser mot jenta er droppet, og at imamen må møte i retten siktet for falsk forklaring og bevisfabrikkering.

Les også: - Imam plantet falskt blasfemi-bevis på kristen jente

Saken mot den kristne ungjenta fikk stor oppmerksomhet internasjonalt og førte til en sterk fordømmelse og kritikk av rettsvesenet i Pakistan.

Det er blitt oppgitt ulik alder på Rimsha i mediene, men hun skal være et sted mellom 11 og 14 år gammel. Det er også uavklart om hun er psykisk utviklingshemmet.

Personvernpolicy