Toppløsaktivister slått og sparket i demonstrasjon

Franske konservative katolikker og deres innleide sikkerhetsvakter ( i gule vester ) så ikke med blide øyne på at toppløsaktivistene i feministgruppen Femen holdt motdemonstrasjon i Paris søndag. Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Franske aktivister fra feministgruppen Femen ble slått, sparket og sprayet med pepperspray av motstandere mot likekjønnet ekteskap i en demonstrasjon i Paris søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den opprinnelig ukrainske feministgruppen «Femen», kjent for sine lettkledde demonstrasjoner, åpnet sitt første utenrikskontor i Paris i forrige måned markerte de det ifølge Spiegel Online med å løpe toppløs gjennom et hovedsakelig muslimskt nabolag i Frankrikes hovedstad.

Nå har feministene havnet i nyhetenes søkelys igjen, etter å ha blitt slått, sparket og sprayet med pepperspray av motstandere mot likekjønnet ekteskap under en demonstrasjon i Frankrikes hovedstad søndag, melder France 24.

Vil skape «feministsoldater»

Ukrainske Inna Shevchenko, en av kvinnene bak den opprinnelige Femen, måtte flykte moderlandet etter å ha markert sin støtte til det fengslede russiske punkbandet Pussy Riot ved å bruke motorsag på et stort krusifiks i tre i Kiev.

Ifølge henne ønsker feministgruppen å «gå til krig mot patriarkatet og diktatur».

- Vi åpner det første internasjonale treningssenteret for feminister... som vil forvandle seg selv til soldater, sa Shevchenko til Spiegel Online i september

Søndag fikk Paris-kontorets nyutdannede feministsoldater kjenne striden på kroppen. Ifølge France 24 forstyrret de en marsj av motstandere mot en lov som vil tillate franske likekjønnede par å gifte seg og adoptere barn.

Les også: Viser pupp for likestilling

Ble slått og sparket

Den franske regjeringens planer om å legalisere likekjønnet ekteskap og adopsjon for par av samme kjønn har møtt massiv motstand blant tusener av katolikker og andre motstandergrupperinger i Frankrike.

Søndag skal bortimot 100.000 mennesker ha vært ute i gatene over hele Frankrike for å markere sin motstand, ifølge den konservative gruppen Civitas, som organiserte protesttoget i Paris.

Toppløse Femens opptreden i det konservative demonstrasjonstoget sørget for at fransk politi og sikkerhetsvakter fikk et svare strev med å beskytte kvinnene.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal flere demonstranter ha løpt etter de toppløse aktivistene, som gjennomførte en motdemonstrasjon. Videoen under viser også at flere ble forsøkt slått og sparket, og pepperspray ble brukt for å forsøke å jage de toppløse kvinnene vekk.

Les også: Toppløs kvinne avbrøt stor gris

Personvernpolicy