Hadde hjerneblødning - fikk tabletter mot migrene

FÅR KRITIKK: Pårørende reagerer etter at en 53 år gammel kvinne, som viste seg å ha hjerneblødning, to ganger ble sendt hjem med drosje ved Hedmarken legevakt. Her fra legevakten i Oslo. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)
FÅR KRITIKK: Pårørende reagerer etter at en 53 år gammel kvinne, som viste seg å ha hjerneblødning, to ganger ble sendt hjem med drosje ved Hedmarken legevakt. Her fra legevakten i Oslo. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

To ganger på rad ble en 53 år gammel kvinne sendt hjem fra Hedmarken legevakt på tross av hjerneblødning. Nå ligger hun i koma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var moren til den 53 år gamle kvinnen som for rundt to uker siden valgte å kontakte ambulanse da datteren hennes oppførte seg rart.

- Hun drikker ikke alkohol, men hun oppførte seg som om hun var full, og hun kunne ikke gjøre rede for hvilken dag det var, så jeg skjønte at noe var galt, forteller hun til h-a.no .

Pårørende raser

På legevakten ble kvinnen sendt hjem igjen med drosje etter en sjekk. To dager senere kontaktet moren på ny ambulanse ettersom datteren fortsatt var rørete og ustø.

Nok en gang ble kvinnen sendt hjem i drosje til sitt eget hjem der hun bor alene. Med seg på turen fikk hun seks migrenetabletter.

Dagen etter bestemte 53-åringens mor for å ta med seg datteren til fastlegen. Kvinnen ble umiddelbart innlagt på sykehuset i Hamar der en CT-scan av hjernen konstaterte hjerneblødning.

53-åringen ble straks overført til Rikshospitalet hvor hun ble operert natt til 6. november. Kvinnen ligger fortsatt i koma, og tilstanden er uviss.

- Hvordan kan legevakta sende hjem en pasient med hjerneblødning i drosje, ikke bare én gang, men to ganger, spør 53-åringens mor.

Les også: Sykehjem ga beskjed til feil person om at mora var død

- Vi gjør av og til feil

Den faglige lederen på Hedmarken legevakt, Kåre Steinum, sier til h-a.no at han forstår at pårørende reagerer.

- Hadde man visst at pasienten hadde hjerneblødning, ville man selvsagt ikke sendt henne hjem. Legen stilte feil diagnose, rett og slett. Vi gjør av og til feil i helsevesenet, sier han til avisa.

Steinum har gått gjennom legevaktjournalene fra møtene med 53-åringen, men han kan ikke se å finne noe feil fra legenes side.

- Det virker som at legene har undersøkt pasienten samvittighetsfullt, og resonnert grundig rundt en mulig diagnose, oppsummerer han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden