Eksplosjon rystet CNNs stjernereporter

Journalist Anderson Cooper (bildet) sendte direkte på CNN fra Gaza da en stor eksplosjon rystet blokka hvor han og TV-teamet befant seg. Søndag ble den hittil blodigste dagen i den eskalerende konflikten mellom Israel og Hamas. Foto: Skjermdump/YouTube/CNN
Journalist Anderson Cooper (bildet) sendte direkte på CNN fra Gaza da en stor eksplosjon rystet blokka hvor han og TV-teamet befant seg. Søndag ble den hittil blodigste dagen i den eskalerende konflikten mellom Israel og Hamas. Foto: Skjermdump/YouTube/CNN

Journalisten Anderson Cooper var farlig nær da en stor eksplosjon rystet et nabolag i Gaza under en direktesending på amerikansk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte journalisten og TV-reporteren Anderson Cooper, best kjent fra «Anderson Cooper 360°» på CNN og «60 minutes» på amerikanske CBS, fikk Gaza-konflikten svært tett på da en kraftig eksplosjon rystet ham under en direktesending på CNN søndag.

Les også: Hamas vil utslette Israel

Se video av eksplosjonen nederst i saken.

Cooper er ikke fremmed for å rapportere fra konfliktområder etter å ha dekket hendelser i Bagdad under den amerikanske invasjonen av Irak og jordskjelvet på Haiti i 2010.

Rutinerte Cooper dukket naturligvis instinktivt ned da et stort smell og trykkbølge rystet blokka hvor CNNs team har tilholdssted for sendinger fra Gaza.

Etter å ha samlet seg et øyeblikk formidlet journalisten hva som var hendt og fortsatte sendingen på direkten.

Les også: Antall drepte i Gaza-strid steget til 42

- Dette var en av de største ekplosjonene som vi har hørt den siste timen. Det har vært en rekke ekplosjoner den siste timen eller to, men den der var ganske høy, sa Cooper før han gikk tilbake til temaet han i utgangspunktet snakket om; antall nylig rapporterte døde som følger av israelske styrkers bombetokt på Gazastripen.

Søndag ble den hittil blodigste dagen i den siste opptrappingen av konflikten på Gazastripen, med hele 31 døde ofre.

I et av de israelske luftangrepene ble tolv sivile drept.

Personvernpolicy