Meny

Sigrid-siktet flyttet fra Oslo til Halden

37-åringen som er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne er blitt flyttet fra Oslo fengsel til Halden fengsel. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen som er siktet for å ha drept 16-år gamle Sigrid Schjetne i sommer, ble nylig flyttet fra Oslo fengsel fordi etterforskerne mente han ikke hadde det strengt nok.

Oslo-politiet fikk torsdag medhold i at 37-åringen skal sitte varetektsfengslet i fullstendig isolasjon med brev-, medie- og besøkskontroll i to nye uker. Men drapsetterforskerne har ikke vært fornøyd med at Oslo fengsel ikke klarer å oppfylle vilkårene for varetektsfengsling, skriver VG.

Derfor ble 37-åringen hasteforflyttet til Halden fengsel, skriver avisen. Fengselet ble åpnet i 2010 og regnes som Europas mest moderne.

– Det var helt nødvendig å flytte ham av hensyn til etterforskningen, opplyser politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt.

Hun sier Oslo fengsel er gammelt og karakteriserer forholdene der som ikke optimale. Noe mer konkret om hva som skjedde i forkant av forflytningen, vil hun ikke gå inn på.

37-åringen er i en tidligere kjennelse fra tingretten fengslet fram til 29. november. Torsdagens kjennelse gjaldt fortsatt isolasjon.

Les også: Isolasjon opprettholdes for Sigrid-siktet

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august i år. 4. september ble hun funnet død i et skogholt i Oppegård sør for Oslo.

37-åringen er siktet for drapet. 64-åringen som også er siktet i saken, ble løslatt fra varetekt for to uker siden.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært