Gravemaskinfører kritisk skadd etter å ha havnet i vannet i Steinkjer

Tilstanden er kritisk for mannen som lå under vann i mer enn 40 minutter etter at en gravemaskin havnet i Rungstadvatnet like nord for Steinkjer søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødetatene ble varslet om ulykken like før klokka 7.30.

– Vi fikk melding om at en gravemaskin hadde gått til bunns i Rungstadvatnet ved E6 like nord for Steinkjer. Det har pågått veiarbeid, hvorpå gravemaskinen har havnet i vannet, sier operasjonsleder Stig Fredriksen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokka 8.10 landet et ambulansehelikopter med to dykkere, en lege og en redningsmann om bord på stedet. Ni minutter senere ble gravemaskinføreren reddet opp av vannet og det ble gitt livreddende behandling. Gravemaskinføreren ble deretter fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim.

Sykehuset opplyser søndag formiddag at han er meget alvorlig skadd og tilstanden betegnes som kritisk.


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden