Odd påførte Tromsø hjemmetap

Odd Grenland-spillerne jubler på Alfheim etter 1-0-seieren i sesongens siste kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Odd Grenland-spillerne jubler på Alfheim etter 1-0-seieren i sesongens siste kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø gikk på sitt første og eneste hjemmetap i årets eliteserie da Odd Grenland vant 1-0 på Alfheim. Evigunge Morten Fevang sørget for Odds første seier i Tromsø siden 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Tromsø var kampen ikke bare avslutningen i årets eliteserie, den fungerte også som en ren generalprøve foran neste helgs cupfinale mot Hødd. I så måte kan ikke sunnmøringene ha blitt nevneverdig skremt, for Tromsø leverte ingen stor forestilling mot Odd.

Tromsø koblet grepet fra start, men slet med å komme til avslutninger. Odd på sin side spilte resolutt i forsvar og bygde sitt spill på kontringer. Etter 42 minutter kom belønningen da Adem Güven ble felt innenfor sekstenmeteren. Odd-legenden Morten Fevang sendte gjestene foran fra ellevemeteren.

Les alt om Tromsø på Avspark

Kampbildet forble uendret utover i 2. omgang med et jagende Tromsø som spilte mye, men skapte lite. Nærmest scoring kom eliteseriens toppscorer Zdenek Ondrasek, men tsjekkerens avslutning ble mesterlig reddet av André Hansen to minutter før full tid.

Les alt om Odd Grenland på Avspark

Odd var giftige på overganger, men skuslet vekk flere potensielle sjanser med svake avleveringer.Tromsø hadde sin beste spiller i Ruben Yttergård Jenssen, mens Odds Steffen Hagen var stor i gjestenes midtforsvar.

Se målene

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag og samtidig få de ferskeste nyhetene fra hele fotball-Europa.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden