Kovács sikret Strømsgodset sølvet

Peter Kovacs jubler etter å ha scoret Strømsgodsets andre mål mot Stabæk, og fikk mer å juble for etter kampen. bl Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Strømsgodset leverte sin beste prestasjon i eliteserien siden 1997 da drammenserne slo Stabæk 3-1 og sikret sølvet søndag.

Péter Kovács ble igjen den store helten i Drammen med sine to fulltreffere i det 24. og 88. minutt. For første gang i historien tok Drammen-laget sølvmedaljer i eliteserien. Det edle metallet var Strømsgodsets femte medalje gjennom tidene etter at de tidligere har tatt gull og bronse.

Ronny Deilas mannskap gikk ubeseiret gjennom sesongen på hjemmebane denne sesongen og har nå spilt 23 strake oppgjør på Marienlyst uten nederlag. Godset ble også mestscorende lag med 62 nettkjenninger.

Les alt om Strømsgodset på Avspark

I sin eliteseriekamp nummer 100 for Strømsgodset sørget Ola Kamara for at hjemmepublikum kom i skikkelig stemning for sølvfest allerede etter seks minutter. 23-åringen, som har en fortid i Stabæk, dukket opp på en stuss fra Kovács og lobbet elegant inn sitt 11. mål for sesongen.

Gjestene fra Bærum svarte imidlertid bare sju minutter senere etter et flott angrep. Tidligere Godset-spiller Veigar Páll Gunnarsson (32) banket inn utligningen til 1-1 fra 18 meter, og da ble det stille på Marienlyst. Bare minutter senere produserte Stabæk to store sjanser, men Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey fikk avverget begge forsøkene.

Kovács-dobbel

Drammensernes ungarske toppscorer Péter Kovács fikk opp lydnivået og stemningen igjen da han skled inn 2-1-målet i kamp med Stabæks sisteskanse Mande Sayouba. Nettkjenningen var 34-åringens 13. for sesongen.

Nedrykksklare Stabæk bød Strømsgodset på motstand i serieavslutningen og kunne fort ha ledet til hvilen. Stabæk-fansen holdt opp banner med påskriften «Gratis øl hvis vi vinner,» men Stabæk misbrukte de gode mulighetene de fikk.

Les alt om Stabæk på Avspark

I stedet levnet ikke Kovács noen tvil om hvor sølvmedaljene skulle havne da han to minutter før full tid hamret inn 3-1. Samtidig ble Kovács toppscorer i eliteserien sammen med Tromsøs Zdnek Ondrásek med 14 mål.Strømsgodsets spillere, trenere og støtteapparat ble etter kampslutt hyllet av byens ordfører og 7000 mennesker på tribunene.