Målløst på Åråsen

Espen Søgård hadde i dag sin siste kamp for Lillestrøm. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Espen Søgård hadde i dag sin siste kamp for Lillestrøm. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Det ble målløst mellom «middelhavsfarerne» Lillestrøm og Haugesund i eliteserieavslutningen på Åråsen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmelaget presset mest på i sluttminuttene og var kun en redning på strek unna scoring. Innbytter Johan Andersson fikk en god skru på ballen, men Pontus Engblom reddet i siste liten.

Uansett var det ingen stor fotballforestilling Åråsen-publikummet fikk servert i den siste kampen for sesongen. Begge lag bar preg av ikke å ha mye å spille for.

– Jeg er fornøyd med at vi holdt nullen, men vi kom ikke ordentlig i gang. Det manglet et par prosent selv om vi kom til noen sjanser, sa LSK-trener Magnus Haglund til TV 2 etter kampen.

Les alt om LSK på Avspark

Den første store muligheten var det Haugesund som fikk etter sju minutter. Engblom kom alene med Sead Ramovic, men den tyske LSK-keeperen slengte seg ned og fikk til slutt kontroll på ballen.

Vaagan Moen-forsøk

Lillestrøm holdt mye på ballen innledningsvis, men maktet ikke å skape de store sjansene før pause. Det skulle bedre seg i annen omgang. I det 53. minutt gikk skuddet til Petter Vaagan Moen like til side for mål, mens han ti minutter senere mislyktes i forsøket på å overliste FKH-keeper Per Morten Kristiansen.

For Lillestrøm betydde uavgjortresultatet at laget ble nummer ni i årets eliteserie med 39 poeng. Det er fire plasser og fem poeng bedre enn i fjor.

Haugesund endte på sjuendeplass og med 39 poeng. Det er rogalendingenes svakeste sesong både på tabellen og i antall poeng siden opprykket foran 2010-sesongen. De to foregående sesongene ble FKH nummer seks.

Les alt om Haugesund på Avspark

– Tabellplassen i seg selv er god, men alt i alt er vi litt misfornøyde. Vi hadde et godt utgangspunkt etter vårsesongen, men utover høsten var vi ikke voksne nok til å holde det oppe, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

Bedring for LSK

Magnus Haglund slet så å si hele sesongen med å skape stabilitet med sitt LSK-lag. Først i innspurten fikk Romerike-klubben positive resultater over litt tid. Før søndagens serieavslutning sto Lillestrøm med tre strake seirer og var ubeseiret på de siste fire kampene.

Svensken er positiv foran neste sesong. Han håper å kunne bruke en lang vinter på å få sammensveiset et slagkraftig lag.– Vi trengte tid sammen. Det kom mange nye spillere rett før sesongen og i sommervinduet, og disse har ikke fått spilt mange kampene sammen. De siste fem kampene viser at vi har noe på gang, sa Haglund.

Se målene

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag og samtidig få de ferskeste nyhetene fra hele fotball-Europa.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden