Fredrikstad rykket ned etter overtidsdrama

Fredrikstad må ta den tunge veien ned til 1. divisjon etter 0-2 hjemme mot Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stort sett alt gikk Fredrikstads vei på de andre banene i eliteserien søndag. Den viktigste jobben måtte laget klare selv, men den jobben maktet det ikke. Til tross for god hjelp fra tribunene og heltemodig innsats fra spillerne ble det bare nesten mot Molde.

– Vi er selvsagt skuffet. Molde var litt hvassere enn oss i dag. Nå må vi riste av oss skuffelsen, og så får klubben bygge en grunnmur å arbeide videre på, sa avtroppende Fredrikstad-trener Trond Amundsen.

Få alt det siste om FFK på Avspark

Seier ville vært nok til å få spille kvalifiseringskamper mot Ullensaker/Kisa neste uke, men nå blir det 1.-divisjonsspill i 2013 for økonomisk skakkjørte Fredrikstad. Molde avsluttet sesongen på en respektabel måte og kan nå se fram mot to viktige kamper i europaligaen.

– Jeg synes vi spilte en strålende kamp. Vi skapte mange sjanser etter glimrende angrepsspill og burde ledet med tre eller fire til pause, men vi må bli flinkere til å score, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, som føler med Fredrikstad.

Få alt det siste om Molde på Avspark

– Som fotballmann synes jeg det er synd at en klubb med de tradisjonene og det publikummet må rykke ned, og jeg håper at de går opp igjen, sa han.

Tok over

Første omgang startet jevnspilt, men seriemester Molde tok gradvis over initiativet i kampen. Fredrikstad var ufarlige framover, mens Molde etter hvert skapte store problemer for hjemmelagets forsvar. Jon Masalin hadde i løpet av omgangen flere matchvinnerredninger.

Utover i annen omgang forsøkte Fredrikstad seg med flere og flere folk i angrep. Hjemmelaget ble nesten for ivrig og slurvet bort en del gode overgangsmuligheter. Det åpnet seg også etter hvert store rom for seriemesterne, men rødbuksene holdt unna med litt dyktighet, mye flaks og en meget god keeper i Jon Masalin. Fredrikstad var uhyre nær ved å lykkes, spesielt da Lars Groruds heading ble reddet på streken med et kvarter igjen.

Satset og tapte

I kampens siste minutt sendte hjemmelaget alt opp på en corner, rotet bort ballen og lot Molde kontre mot åpent mål. Veteran Hans Erik Ramberg ofret seg for laget og ble utvist, men det hjalp ikke da Davy-Claude Angan scoret fra straffemerket. På overtid kontret seriemesterne også inn 2-0. Veteran Daniel Berg Hestad fikk æren av å score årets siste mål.Før kampen ble Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem og Ole Gunnar Solskjær hedret med årets Kniksenpriser for henholdsvis Årets forsvarsspiller, midtbanespiller og trener. I tillegg fikk kampens dommer Svein Oddvar Moen prisen som årets dommer.

Følg favorittlaget ditt

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag og samtidig få de ferskeste nyhetene fra hele fotball-Europa.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden