Lanserer ultrabred PC-skjerm

Dette skal være den bredeste PC-skjermen på markedet. Foto: Produsenten
Dette skal være den bredeste PC-skjermen på markedet. Foto: Produsenten

Med programvare som kan dele opp bildet i fire, lanserer LG det som skal være verdens første PC-skjerm i formatet 21:9.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange produsenter har forsøkt å selge TV-er med det ekstra brede sideforholdet 21:9, men suksessen lar vente på seg.

Nå slår imidlertid sørkoreanske LG på stortromma og lanserer det de hevder er verdens første monitor i formatet 21:9, nemlig «EA93».

Denne brede IPS-baserte skjermen har en størrelse på 29 tommer og en oppløsning på 2560 x 1080 piksler. Bruksområdene for brede skjermer er mangfoldige, fra å se filmer med et sideforhold på 2.39:1 til kontorarbeid og krevende videoredigering uten bruk av to skjermer.

En av de spesielle funksjonene til EA93 er den innebygde programvaren som kan dele opp bildet i fire, for rask sammenligning mellom for eksempel ulike videoer og grafikkarbeid.

Les også: Få kinoopplevelsen rett på hodet

Utenomjordisk pinne

Minnepinnen «Apophis» fra polske Zana Design er oppkalt etter en 390 meter bred asteroide. Både minnepinnen og dens navnebror består av edle metaller, som gull og sølv. Minnepinnen kommer også med en diamant fra den 4,5 milliarder år gammel meteoritten. På den tekniske siden kan Apophis friste med USB 3.0, en lesehastighet på 190 MB/s og en lagringskapasitet på 64 GB. To utgaver av minnepinnen vil være tilgjengelige, og du må ut med rundt 6500 kroner for sølvpinnen, mens gullversjonen koster 11.500 kroner. Med på kjøpet får du livstidsgaranti, og du vil ha god tid til å bruke USB-pinnen Apophis før asteroiden med samme navn muligens treffer Jorda i 2036.

Bankkort med skjerm

MasterCard Worldwide har nå lansert et såkalt «Display Card». I tillegg til å være et helt vanlig minibankkort har kortet også et trykksensitivt minitastatur med nummerknapper og av/på-knapp, samt et lite LCD-display øverst i hjørnet. Hensikten med Display Card er å gjøre banktjenestene trygge – på en enklere måte. Mange banker krever engangspassord for å ta ut store beløp, overføre penger til andre kontoer eller endre personopplysninger. Med det nye kortet vil du slippe å bære med deg en kodegenerator i tillegg til kortet. Kortet åpner dessuten for at bankkunder skal kunne sjekke saldo, renter og betalingshistorikk på den lille skjermen. I Singapore, samt i noen banker i Europa, er teknologien allerede tatt i bruk, men MasterCard har foreløpig ikke meddelt når – og om – kortet innføres i Norge.

Les også: Tapetet som stenger Wi-Fi-snyltere ute

Nytt fra Nikon

Nikons nye speilreflekskamera «Nikon D5200» låner mye teknologi fra andre modeller, og havner i nisjen midt mellom nybegynner og entusiast. Bildebrikken er på 24 megapiksler, og kameraet klarer fem bilder per sekund. Laveste ISO er 100, mens høyeste ordinære ISO er på 6400. Den 3 tommer store skjermen på D5200 blir sidemontert og kan vippes og vris i en del ulike retninger, noe som kan være praktisk for eksempel ved nærbildefotografering eller fotografering i store folkemengder. Kameraet fås i fargene rød, bronse eller svart når det kommer i norske butikker i desember, og sammen med et 18-55 mm stabilisert objektiv vil 7390 kroner bli veiledende pris.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden