Meny

Trusselsiktet rammet av bankfeil

Ubaydullah Hussain (27), som leder gruppen Profetens Ummah, var mistenkt for å ha smuglet 5 millioner kroner ut av landet. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bankfeil var årsaken til at den trusselsiktede islamisten Ubaydullah Hussain (27) var mistenkt for å ha smuglet 5 millioner kroner ut av landet.

Hussain ble i slutten av oktober varetektsfengslet og siktet for trusler mot to journalister – blant dem Dagsavisens Nina Johnsrud – og mot Det Mosaiske Trossamfund.

Siktelsen ble 7. november utvidet til å omfatte heleri av inntil 5 millioner kroner. Bakgrunnen var at politiet etter å ha gjennomgått siktedes økonomi fant «uoverensstemmelser» som gjorde ytterligere etterforskning nødvendig, sa politiadvokat Kathrine Kristoff i Oslo politidistrikt den gang til NTB.

Valutaregister

Nå viser det seg imidlertid at anklagene er bygget på en feil. De samme pengeoverføringene er registrert flere ganger i Toll- og avgiftsdirektoratets valutaregister, skriver Dagbladet.

– Jeg noterer meg at politiet nå fastslår at siktedes forklaring er korrekt, og at han er påført svært unødvendig merbelastning som følge av helerisiktelsen, sier Hussains advokat John Christian Elden til avisa.

Han sier han håper valutaregisteret er mer til å stole på normalt, og at dette bare er en feil som tilfeldigvis rammet hans klient.

– Selv om det inntreffer på et tidspunkt der det passet for politiet å fengsle min klient for å stanse hans såkalte radikalisering, sier Elden videre.

Bhatti

Hussein er i tillegg siktet for å ha kalt et vitne i Krekar-saken for et svin. Han har nektet straffskyld for alt han er siktet for, også for truslene, som han mener er innenfor ytringsfrihetens grenser.Hussain leder gruppen Profetens Ummah, som har blant andre Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad blant medlemmene. Flere av medlemmene er straffedømt for flere forhold, blant annet knivstikking, trusler, vold og skyting

Populært