Meny

Svalbard forberedt på SAS-krise

Dersom SAS-krisen rammer Svalbard, vil myndighetene hjelpe til. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsdepartementet lover å hjelpe innbyggerne på Svalbard dersom SAS skulle få problemer med å betjene rutene til og fra øysamfunnet.

Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre la fredag ut informasjon om en mulig vanskelig situasjon på grunn av situasjonen i SAS.

– Samferdselsdepartementet følger med på situasjonen i SAS ut fra den faktiske rollen selskapet har for lufttransport i Norge. Departementet er kjent med at SAS er alene om å betjene rutene mellom Longyearbyen og fastlandet, heter det i meldingen som er lagt ut.

Dersom flytransporttilbudet skulle bli berørt, vil departementet bidra til å begrense konsekvensene for berørte reisende og lokalsamfunnet. Frakt av ferskvarer og post, samt luftambulansetjenester blir uansett ikke berørt, opplyser departementet.

Populært