Meny

Arnstad ber om redegjørelse fra Avinor-styret

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) vil be om en redegjørelse fra SAS omkring administrerende direktør i Avinor Dag Falk-Petersens gullpensjon. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) vil be om en redegjørelse fra styret i Avinor om ansettelsesforholdene til administrerende direktør Dag Falk-Petersen.

Som eier av det statlige selskapet er statsråden ikke blitt informert om at Falk-Petersen får 75.000 kroner i måneden i pensjon fra sin tidligere arbeidsgiver SAS.

– Det er ikke vanlig at generalforsamlingen blir orientert om spesifikke ytelser. Det er styret som har ansvaret og håndteringen av ansettelsesvilkårene, sier Arnstad til NTB.

Hun forutsetter at styret vurderer rimeligheten i lønnsforhold og habilitetsspørsmål, og følger de retningslinjene som fins for statlige ledere. På bakgrunn av det hun har fått høre om Falk-Petersens rikholdige pensjonsavtale, vil hun be om en redegjørelse fra styret. Mer vil hun ikke si om saken foreløpig.

– Jeg syns det er naturlig at jeg får styrets vurdering før jeg uttaler meg om saken, sier Arnstad.

De statlige reglene sier ingenting spesifikt om hvilke ytelser man har lov til å motta, men de sier noe om helheten i ytelsene, ifølge Arnstad.

Populært