Meny

Erdogan: – Israel-angrep er valgkamp-manøver

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan mener Israel har diktet opp årsaken til angrepet på Gazastripen. Foto: Murdani Usman / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan mener Israels angrep på Gazastripen er satt i gang på grunn av valget på nyåret.

Det skal holdes valg til den israelske nasjonalforsamlingen Knesset i januar, og Erdogan er ikke i tvil om at det er årsaken til at den israelske regjeringen har beordret Gaza-angrepet.

– Nok en gang står de foran et valg, og nok en gang velger de israelske lederne å angripe uskyldige mennesker på Gazastripen av oppdiktede grunner, sa Erdogan til journalister fredag kveld.

Han minnet om Operasjon støpt bly rundt årsskiftet 2008-09 som også kom i forkant av et israelsk valg.

Erdogan sa også at han vil diskutere angrepet på Gazastripen med USAs president Barack Obama, så vel som Russlands president Vladimir Putin og FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

– Jeg håper vi kan få satt en stopper for Israels aggressive fremferd, enten det er gjennom en avgjørelse i FNs sikkerhetsråd eller en beslutning av verdens stormakter, sa han.

Forholdet mellom Israel og Tyrkia har surnet betraktelig de siste årene. Erdogan uttrykte sinne over det forrige angrepet på Gazastripen for fire år siden, og forholdet fikk seg et alvorlig skudd for baugen da Israel stanset en flotilje med makt i 2010. Flotiljen hadde kurs for Gazastripen, og ni tyrkere mistet livet i aksjonen.

Populært