Meny

Regn, regn og atter regn!

REGN. Skal man ut i helgen kan det være lurt å ta med seg en paraply. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I store deler av landet vil det lave ned i helgen.

Har du tenkt deg ut i helgen men ikke har kjøpt paraply, da burde du gjøre innkjøpet i dag. For store deler av landet vil være under et lavtrykk som sørger for at de fleste steder i landet vil opplever nedbør i helgen.

Den eneste byen som kan glede seg til lørdag og søndag er Trondheim. Der vil solen holde seg oppe på lørdag, mens det søndag vil være noe overskyet. Gradestokken vil holde seg på rundt fem grader gjennom lørdag og søndag.

- På lørdag vil man gå godt vær i Trøndelag, med flere soltimer før det blir til dels oppholdsvær mot kvelden. Søndag vil det trolig være oppholdsvær med fare for noe regn, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt.

Regn og regn

I følge YR vil Oslo få en grå lørdag, mens man på søndag vil få noen soltimer med plussgrader i hovedstaden. Det er ventet regnbyger natt til søndag.

- Men det blir bedre ut over søndagen, spesielt på Østlandet, der det vil være et lettere skydekke.

I Rogaland og Stavanger må man forberede seg på en regntung lørdag. Det vil blåse lett bris, men solen vil holde seg oppe søndag med en temperatur på opp mot seks grader.

Regntungt på Vestlandet

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at regnet vil dale ned i Bergen og ellers på Vestlandet. I løpet av lørdagen vil det falle opp mot 38 mm med nedbør i tidsrommet 06.00-18.00. Temperaturen vil holde seg på om lag syv grader på lørdag, før det på søndag vil løse seg noe opp.

- Det vil regne gjennom hele helgen, lokalt mye nedbør i ytre og midtre strøk av Hordaland og Sogn og Fjordane. Det kan være lurt å gå til innkjøp av en paraply om man ikke allerede har gått til innkjøp av noe som beskytter deg for været, sier Mentzoni.

Lavtrykk i nord

I Tromsø vil gradestokken krype opp mot to varmegrader i løpet av helgen og det vil være noe overskyet. Søndag kommer det inn et lavtrykk, men det vil for det meste være oppholdsvær.

- Det vil blåse kuling langs kysten, mens det i indre strøk vil holde seg forholdsvis rolig. I Tromsø kan det være at man får se solen i løpet av lørdagen, sier metrologen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært