Meny

Braathen vil kjøpe Widerøe av SAS

OPPKJØP: Flyarving Per G.Braathen varsler at han kan være interessert i å kjøpe Widerøe fra kriserammede SAS. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Braathen er interessert i å kjøpe flyselskapet Widerøe. Flyarvingen er allerede i dialog med SAS om dette

Per Braathen solgte Braathens SAFE til SAS i 2004. Han var også sjef for Saga Solreiser, som var eid av SAS.

Nå eier han Norges største reisebyråkjede, Ticket, i tillegg til Malmö Aviation og Sverigeflyg.

For tidlig å by

– Under gitte forutsetninger er Widerøe veldig likt det vi har i Sverige, både i antall fly og det vi utfører, med unntak av at Widerøe også gjør en stor samfunnstjeneste i Nord-Norge. Så det er klart at vi, som en tvilling i Sverige, er interessert i dette, sier Braathen til TV 2.

– Dette er ikke noe man skal ta lett på, og det er ikke noe jeg er ute etter for kortsiktig gevinst. Jeg er en langsiktig industrialist i flyverdenen, sier Braathen.

Han understreker at han ikke kommer til å kaste seg inn i en budkamp uten å vite hva han byr på.

– Per nå vet vi jo ikke en gang hva SAS skal selge, men vi er klar over Widerøes system og muligheter i Norge. Utover det er det ikke klart hva Widerøe i Norge blir, sier han og bekrefter at hans selskap allerede er i dialog med SAS.

Flere interessenter

Det er flere potensielle kjøpere som mer eller mindre åpent har meldt sin interesse for Widerøe den siste tiden. Ola Giæver står i spissen for en gruppe ansatte som ønsker å kjøpe selskapet sammen med en ekstern investor.

Ifølge NRK kan også trafikkselskapet Torghatten tenke seg å kjøpe selskapet som er kjent for å fly sine små, grønne i all slags vær, blant annet langs Helgelandskysten og ellers i Nord-Norge og på Vestlandet.

Også den finske delen av Flybe skal være interessert i det regionale flyselskapet.

– Vi leter hele tiden etter muligheter for å ekspandere i Skandinavia, Norden og de baltiske landene. Vi vil nå se på mulighetene som har oppstått i Norge når Widerøe nå er til salgs, opplyser PR-sjef Liz Sheridan i Flybe til Aftenposten tidligere i uken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært