Meny

– Politiet kunne stengt gata på kort varsel

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor (SMK) sier det er naturlig at det blir stilt spørsmål om tidsbruken for å få stengt Grubbegata.

– Vi anså saken som politisk avklart da bystyret i Oslo vedtok å stenge Grubbegata. Deretter handlet det om gjennomføring. Jeg ser at det kan bli stilt spørsmål om tidsbruken fra vedtak om stenging til gata ble stengt, sa Schjøtt-Pedersen da han møtte i kontroll og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag.

Han hadde da gjort rede for SMKs engasjement i saken, som mest konkret handlet om at Schjøtt-Pedersen hadde et møte med Oslos ordfører Fabian Stang (H) sammen med politidirektøren 28. januar 2008.

Følg høringen direkte her

På det tidspunkt var det flertall i bystyret mot å stenge Grubbegata. Høyre snudde etter møtet mellom Stang og Schjøtt-Pedersen, og en måned senere gikk bystyret inn for å stenge Grubbegata.

– Det lå dermed til rette for videre oppfølging på ordinært vis av Fornying- og administrasjonsdepartementet og Statsbygg, sa Schjøtt-Pedersen.

Han sa også at i ettertid ser alle at Grubbegata skulle ha vært stengt på et tidligere tidspunkt.

– Hadde vi på et tidligere tidspunkt sett hvor lang tid det ville gå, så kunne vi vurdert å ta i bruk en statlig reguleringsplan, sa han.

Populært