Meny

– To drept under besøket til Egypts statsminister

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer skal være drept etter israelske angrep på Gazastripen under den egyptiske statsministerens besøk, ifølge Hamas. Våpenhvilen er brutt sammen.

Egypts statsminister kaller i en uttalelse de israelske angrepene mot Gaza for aggresjon og sier at verden må reagere for å stoppe Israel.

Meldingen kom etter at Israel først meldte at raketter fra Gazastripen har slått ned flere steder sør i Israel under besøket.

Israel svarte med et flyangrep mot Hamas' kommandant før den sørlige Gazastripen, opplyser en kilde i Hamas til nyhetsbyrået Reuters.

Egypts statsminister tas imot av Hamasleder. Foto: AFP PhotoEgypts statsminister tas imot av Hamasleder. Foto: AFP Photo

En palestiner ble drept i et annet angrep nær Gaza by, ifølge Hamas.

Les også: Flere nye angrep i morgentimene

Men ifølge nyhetsbyrået AFP er også to drept nord på Gazastripen.

– Okkupantens fly bombet en gruppe borgere i Nazila-området, sier AFPs kilde.

– Hamas respekterer ikke den egyptiske statsministerens besøk og bryter den midlertidige våpenhvilen Israel gikk med på under besøket, skriver Ofir Gendelman, en talsmann for Israels statsminister Benjamin Netanyahu på Twitter.

Egypts statsminister er kommet til Gazastripen. Hisham Kandil besøker området for å vise sympati med den palestinske befolkningen i området etter harde israelske flyangrep.

Les også: – Gaza er som en spøkelsesby

Lers også: Bensin på bålet?

Besøket ble innledet fredag morgen og skulle etter det som var sagt vare i rundt tre timer. Israel hadde lovet å stanse angrepene mens Kandil var på besøk, på betingelse av at det ikke ble skutt raketter mot israelske mål i dette tidsrommet.

Kandil reiste inn på Gazastripen gjennom grenseovergangen Rafah, der han ble ønsket velkommen av folk fra Hamas-regjeringen på Gazastripen. Nyhetsbyrået Reuters kaller besøket den sterkeste solidaritetserklæringen til islamistene i Hamas.

Se også: Israel nekter å stoppe angrepene

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært