Meny

Fikk åtte års fengsel for tortur i Halden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann torturert og mishandlet i flere timer 17. mai i fjor.

To menn på 30 og 23 år er dømt til åtte års fengsel for det retten mener var ren tortur av en annen mann som var del av det samme rusmiljøet som de to dømte, skriver SA.no.

Ifølge dommen fra Halden tingrett dro de to til en leilighet der offeret befant seg for å mishandle ham.

Offeret, som er fra Halden, var ruset på narkotika da mishandlingen fant sted. De to gjerningsmennene skal ha kommet inn mens han sov i en stol og krevd 30.000 kroner av ham.

Da han ikke hadde penger å gi dem, begynte mishandlingen. Blant annet skal mannen ha blitt teipen rundt hender og føtter og brent med flammer fra gass som de tente på.  

Gjerningsmennene kastet også biffkniver mot ham og klippet en bit av øret hans, i tillegg til at de hoppet på ham, slo ham og stakk en syl gjennom den ene hånden hans.

De to etterlot seg offeret naken og bevisstløs i et badekar fylt med noe vann.

Etter den flere timer lange mishandlingen fikk offeret hjelp av andre som var til stede i leiligheten. Blant annet ble han gjenopplivet med munn-til-munn-metoden av en kvinne.

Halden tingrett fant ingen formildende omstendigheter rundt mishandlingen, som beskrives som tortur. Dommerne mener voldshandlingene i denne saken ligger helt på grensen til forsettlig drapsforsøk.

De to gjerningsmennene er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til offeret, skriver lokalavisa.

Populært