Meny

Høyre og Frp mister støtte

Høyre-leder Erna Solberg (t.v.) og FrP-leder Siv Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet er igjen størst på Dagens Næringslivs måling for november, og Høyre og Fremskrittspartiet er i ferd med å miste flertallet de har hatt de siste månedene.

Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville det blåblå alternativet fått stortingsflertall med knappest mulig margin, 85 mandater. Det viser partibarometeret fra Dagens Næringsliv for november. De rødgrønne får 66 mandater på målingen, som er 20 færre enn de har i dag.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun er glad for at flertallet ser ut til å glippe for Frp og Høyre.

– Folk ser at det ligger an til en borgerlig regjering neste år, men vi trenger en blågrønn regjering, ikke en mørkeblå, sier hun.

Les også: Frp vil ikke i regjering for enhver pris

Alle de tre regjeringspartiene går fram på målingen. Arbeiderpartiet får 28,3 prosent, fram 1,9 prosentpoeng. Sosialistisk Venstreparti får 4,5 prosent, fram 0,6, og Senterpartiet får 4,6 prosent, også fram 0,6.

Samtidig faller både Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre får 28 prosent, ned 3,4, mens Frp faller 0,7 til 20,4 prosent. Venstre får 6 prosent, Kristelig Folkeparti 4,9 og Rødt 1,6.

Målingen fra Sentio Research er basert på 1.000 telefonintervjuer i perioden fra 6. til 11. november. Feilmarginen på målingen varierer mellom 0,8 og 3,3 prosent.

Les også: Erna Solberg mer populær enn Jens Stoltenberg

Populært