Meny

NSB kjøper 16 nye lokaltog

NSB har bestilt 16 nye flirt-tog. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSB har bestilt 16 nye lokaltog som settes inn i trafikk i Oslo-regionen i løpet av de neste to årene.

Flirt-togene skal erstatte de nesten 30 år gamle lokaltogene som nå går på strekningene.

– Det betyr at vi kan sette inn nytt materiell på de linjene som i dag sliter med de eldste settene, de vanlige lokaltogene. Noen av dem begynner å bli ganske slitt. Vi øker både komfort og driftssikkerhet på de strekningene, sier NSBs konsernsjef Geir Isaksen til NTB.

Les også: Bytter ut trange seter på nye tog

Etter den siste bestillingen vil NSB få til sammen 42 av de nye togene. 26 er allerede i leveringsfasen, i tillegg til de 16 nye som nå er bestilt. Det første togsettet er allerede i trafikk på strekningen Kongsberg-Eidsvoll. Neste år kommer Drammen-Dal og i 2014 strekningen Asker-Kongsvinger og Østfoldbanen.

Les også: Dette blir bedre med de nye Flirt-togene

Det ligger foreløpig ikke an til noen kapasitetsøkning, altså flere avganger. Det må vente til Follobanen står klar, trolig rundt 2020. Men NSB-sjefen venter likevel at togpendlerne vil merke stor forskjell fordi de nye togene er mye mer pålitelige i vinterkulda.

Les også: Ingen tog til Oslo S i helgen

– Vi erfarer jo allerede at det er mer og mer krevende å holde de gamle togene i stabil drift, særlig når vinteren kommer. Men vi vet at Flirt klarer vinteren bra. De har vært gjennom noen skikkelig snøføykevintre i Finland og vi har også testet dem på høyfjellet, sier persontogsjef Tom Ingulstad.

Populært