Meny

Stor militærøvelse starter mandag i Troms og Nordland

Foto: Forsvaret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste uke starter en stor fellesøvelse hvor Forsvarets land-, sjø-, og luftkapasiteter trener sammen. Dette er en forsmak på fremtidens øvelser, ifølge Forsvaret.

I tiden 19.-28. november skal Forsvaret gjennomføre Øvelse Flotex Silver Rein II 2012. Øvelsen vil hovedsakelig foregå i Troms og Nordland.

Dette er en fellesøvelse hvor land-, sjø-, og luftkapasiteter trener sammen.

I en pressemelding skriver Forsvaret at de er i ferd med å endre hele øvelsesmønsteret med fokus på samhandling.

I 2013 vil det være fire såkalte Fellesoperative øvelser hvor man slår sammen de grenvise øvelsene. Øvelse Flotex Silver Rein II er en forsmak på fremtidens øvelser i Forsvaret, heter det i meldingen.

Øvelse Flotex Silver Rein II var tidligere tre seperate øvelser. Øvelse Flotex var en ren sjømilitær øvelse, Falcon Silver var en luftmiliær øvelse og Øvelse Rein var for landstyrkene.

Det vil være en bred deltagelse fra både nasjonale og allierte kapasiteter på øvelsen. Alle de norske militærstrategiske kapasitetene som F-16, fregatt og ubåt vil delta.

I tillegg vil flere allierte fly og overflatefartøyer være med og bidra til at dette også blir en stor og viktig øvelse for Forsvarets operative hovedkvarter, ifølge pressemeldingen.

Se også: Slik trener Delta på flykapring

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært