Meny

Tyrkia anerkjenner Syrias nye opposisjonsgruppe

Dette bildet av syriske opposisjonsstyrker er tatt fra den tyrkiske siden av grensen til Syria. Tyrkia er nå ett av flere land som anerkjenner den tyrkiske opposisjonskoalisjonen som den eneste legitime representant for det syriske folk. Foto: AFP Photo / Bulent Kilic

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia føyer seg inn i rekken av land som anerkjenner den nye opposisjonskoalisjonen i Syria som eneste legitime representant for det syriske folk.

Det kunngjorde Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu onsdag, og samtidig oppfordret han resten av verdenssamfunnet til å gjøre det samme.

Fra før har også den arabiske liga - som består av medlemsstatene Saudi Arabia, Bahrain, De Forente Arabiske Emirater, Oman, Qatar og Kuwait - og Frankrike gitt sin støtte til den syriske opposisjonskoalisjonen som eneste rettmessig representant for det syriske folket.

Paraplyorganisasjonen, som kaller seg Syrias nasjonalkoalisjon, ble dannet i Qatar søndag i et forsøk på å samle den splittede syriske opposisjonen som kjemper mot president Bashar al-Assad. Etter planen skal koalisjonen sette sammen en eksilregjering med internasjonal anerkjennelse.

Så langt er imidlertid ikke USAs president Barack Obama villig til å gå.

– Vi ser på dem som en legitim representant for det syriske folk, men vi er fortsatt ikke beredt på å anerkjenne dem som en eksilregjering, sa han tirsdag.

Frankrike har også gitt uttrykk for at de ønsker å diskutere å sende våpen til opposisjonen i Syria, men ønsker europeiske partnere med på laget.

- For øyeblikket er det et embargo, så det er ikke noen våpen som blir sendt fra europeisk side. Saken... vil uten tvil bli tatt opp for defensive våpen, sa den franske utenriksministeren Laurent Fabius ifølge BBC torsdag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært