Meny

Ny BBC-profil arrestert i sexskandale

Krisene i BBC ruller videre. I dag ble en av deres høyt profilerte tidligere porgramledere arrestert mistenkt for seksuelle overgrep (Foto: NTBscanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DJ Dave Lee Travis er arrestert i forbindelse med sex-skandalen rundt Jimmy Savile.

Britisk politi hentet Travis i sitt hjem torsdag morgen mistenkt for å ha begått seksuelle overgrep mens han var programleder i BBC, melder Telegraph.

Arrestasjonen kommer i kjølvannet av beskyldninger om sexovergrep i kretsen rundt den avdøde BBC-programlederen Jimmy Savile.

Les også: To BBC-topper trekker seg

Top of the pops i søkelyset

I BBC-dokumentaren til Panorama i oktober ble det hevdet at flere kjente BBC profiler var med i en sex-ring der seksuelle overgrep hadde funnet sted på 60- og 70-tallet. Denne ringen skal ha vært en del av miljøet rundt hitliste-programmet Top of the Pops.

67-årige Dave Lee Travis var ansatt i BBC mellom 1968 og 1993. I løpet av den tiden ble han en av BBC Radio 1 sine mest profilerte programledere.

Travis var også programleder for TV-programmet Top of the Pops mellom 1974 og 1984 og fikk kallenavnet «hairy monster» på grunn av sitt kraftige skjegg og fyldige hårmanke.

Les også: BBCs kringkastingssjef innrømmer at det var galt å stoppe [...]

Flere arrestasjoner

Da Aung San Suu Kyi besøkte BBC i sommer ble det arrangrert et møte mellom Travis der fredsprisvinneren innrømte at Travis sine radiosendinger hadde reddet henne mens hun satt i husarrest.

Dave Lee Travis er den fjerde personen som er arrestert som en del av skandalen rundt Jimmy Savile.

George Entwistle trakk seg lørdag fra stillingen som BBCs kringkastingssjef etter at et av deres dokumentarprogrammer feilaktig hadde beskyldt Margaret Thatchers tidligere rådgiver Lord McAlpine for sexovergrep.

Populært