Meny

Linstad var i samtaler på Slottet torsdag

Trond Ali Linstad fotografert under arrangementet der han skulle fått tildelt Kongens fortjenstmedalje. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinaaktivisten Trond Ali Linstad var torsdag i samtaler om fortjenstmedaljen på Slottet. Han forlot Slottsplassen uten å snakke med pressen som var møtt fram.

Kongens fortjenstmedalje i sølv skulle egentlig ha vært overrakt Linstad tirsdag denne uka, men Slottet utsatte utdelingen etter sterke reaksjoner.

Mange mente det var galt at den tidligere AKP-eren, palestinaaktivisten og legen skulle få fortjenstmedaljen, blant annet på grunn av hans holdninger til jøder.

Slottet inviterte i stedet Linstad til samtaler kommende mandag, men allerede torsdag var han altså i møte Slottets folk.

Selv har Linstad uttalt til Dagbladet at han etter hektiske døgn med både støttemeldinger og trusler, har kommet til at han vil gi fra seg medaljen hvis kongen ber ham om det.

– Hvis kongen sier det, er det helt åpenbart at jeg vil gjøre det. Men å gi den tilbake ut fra kritikken som er kommet, det er selvfølgelig uholdbart, sier Linstad.

Les også: Linstad vurderer å si fra seg medaljen

Populært