Meny

Kriger på Twitter og Facebook

Slik presenterer den israelske hæren seg på det sosiale nettstedet Twitter. Faksimile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens israelske krigsfly bombarderer Gaza har militæret satt igang en omfattende kommunikasjonsstrategi på sosiale nettverk.
Der poster de fortløpende informasjon om angrepene mot det palestinske territoriet, melder AFP.


Med fortløpende tweets , videoer på YouTube , oppdateringer på Facebook og grafikk på bloggplattformen Tumblr teppebomber den israelske hæren (IDF) sosiale medier med sin versjon av det dødbringende angrepet.

Volden begynte onsdag ettermiddag da Israel drepte en høytstående militær leder i Hamas. Dette førte til en voldelig konfrontasjon som hittil har krevd livet til 14 innbyggere på Gazastripen.

Les også: - Gaza er som en spøkelsesby

Siden den gang har hærens Twitterkonto @IDFSpokesperson, som også finnes på fransk (@Tsahal_IDF) og spansk (@FDIonline) offentliggjort en rekke oppdateringer om militæraksjonen med markeringene #IsraelUnderFire eller #PillarOfDefense.

«IDF har begynt på en omfattende kampanje mot terrorsteder & gjerningsmenn på #Gazastripen, i hovedsak #Hamas & Islamsk hellig krig» het det i en twittermelding onsdag, før det ble annonsert at Hamas-kommandanten Ahmed Jaabari hadde blitt rammet.

Senere tvitret IDF et bilde av Jaabari på rød bakgrunn med ordet «Eliminert» malt over, sammen med en beskrivelse av flere forbrytelser Israel anklager ham for.

IDF bruker også Twitter til å sende advarsler til Hamas.

«Vi anbefaler at ingen Hamas-operativer, det være seg med lav rang heller høytstående ledere, viser ansiktene sine over bakken de nærmeste dagene», het det i en melding som ble gjentvitret nærmere 4000 ganger.

Tweeten fikk nærmest umiddelbart tilsvar fra @AlqassamBrigade, Twitterkontoen til Hamas’ væpnede gren, som anklaget Israel for å ha «åpnet helvetes porter mot seg selv».

Les også: - Tre drept i rakettangrep sør i Israel

Hamas bruker også denne Twitterkontoen til å formidle nyheter om sine aktiviteter og poste gruvekkende bilder av påståtte barneofre for konflikten.

IDF har også lenket til en video som viser luftangrepet der Jaabari mistet livet.

På YouTube har hæren lagt ut videoer som forklarer «hva som gir Israel rett til å forsvare seg» og «hvordan IDF begrenser skade på palestinske sivile».

Populært