Meny

13-åring får ikke gro bart

Eksempel på bart. ABC Nyheter gjør oppmerksom på at den avbildede barten ikke er identisk med den omtalte. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 år gamle Gus Hooker vil hedre bestefaren ved å gro bart. Men hårsåre lærere setter foten ned.

Lærerne i den engelske byen Dunstable begrunner avgjørelsen med at andre elever ikke er i stand til å gjøre det samme, og nekter derfor 13 år gamle Gus Hooker å gro bart til bartebevegelsen Movember.

Det synes trettenåringen er hårsårt.

– Det er leit at jeg ikke får vist fram barten min. Den kunne ha gitt mange penger i kassa, forteller Gus til den britiske gratisavisa Metro - som også har et bilde av gutten.

Les også: Hårfint mesterskap i skjegg og bart

Trettenåringen forteller at han har barbert seg siden han var ni år, og at han ville gro bart for å hedre bestefaren som nylig vant over kreften.

Også faren til Gus har engasjert seg i saken og skriver i en blogg at det ikke står at ansiktshår er straffbart i uniformsreglene til skolen. I tillegg peker han på at flere av lærerne ved skolen også har valgt å la barten gro i bartemåneden november.

Les også: Tvinger de ansatte til å klippe seg

Ifølge skolen må all veldedighet være inkluderende. At bare en av elevene har bart er altså ikke gangbart. De har imidlertid gått med på at Gus arrangerer en egen løsbart-dag ved skolen.

Les også: Dette er verdens mest berømte bart

Populært