Meny

Dansk jente (10) dratt inn i bil og misbrukt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi slår nå full alarm om en mulig serieovergriper på Fyn etter at to små jenter den siste måneden har blitt kidnappet og utsatt for seksuelle overgrep. - Kan slå til igjen, sier psykolog.

Onsdag ettermiddag ble en 10 år gammel jente dratt inn i en bil da hun var på vei hjem fra SFO ved Refsvindinge på Østfyn.

Kidnapperen kjørte henne rundt i bilen, før han stanset og forgrep seg på henne på et avsideliggende sted, skriver Ekstra Bladet.

Overgrepet kommer kun en måned etter at en 11 år gammel jente ble utsatt for et lignende overgrep i samme område.

Visepolitiinspektør Henrik Justesen mener mye tyder på at det er snakk om samme gjerningsmann.

- Opplysningene jentene har gitt tyder på det. Lukten av tobakk og at mannen fremsto nærmest høflig er samme modus, sier han til avisa.

Kjørte jentene tilbake

De to jentene skal også ha gitt lignende beskrivelser av bilen de ble bortført i.

I begge overfallstilfellene ble de to jentene bundet for øynene slik at de ikke kunne gi detaljerte beskrivelser av gjerningsmannen.

Etter overgrepet skal gjerningsmannen ha kjørt 10-åringen tilbake til hovedveien, og sluppet henne av.

Også dét minner mye om episoden med 11-åringen for et måned siden. Da ga gjerningsmannen tilbake mobiltelefonen til jenta slik at hun kunne ringe foreldrene sine.

- Kan slå til igjen

Overlege på Psykriatrisk senter i København, Henrik Day Paulsen, sier til Ekstra Bladet at mannen forsøker å gi jentene et inntrykk av at han er snill for å vinne deres tillit etter at han har forgrepet seg.

- I stedet for å sette de av i et felt, eller hvor han etterlater jentene, så prøver han heller å vinne deres tillit igjen og handle vennlig mot dem. Det virker som en manipulerende måte som han prøver å få det til å se ut som at «det ikke var så ille», sier Poulsen til den danske avisa.

Paulsen tror at mannen kan slå til igjen. Han er redd det vil komme lignende saker ettersom mannen har forgrepet seg ved to anledninger.

- Jeg tror dette er en mann med pedofile tendenser. Det er ikke en typisk pedofil-profil, men denne fyren er en av dem som både vet å lokke ofrene til seg, men han har også en voldelig side hvor han trekker barna inn i bilen og tar på de. Dette er en mann som i tillegg til sin pedofili har dominerende tendernsen, sier Poulsen.


View Larger Map
Populært