Meny

Kraftig Høyre-fall på ny måling

Høyre-leder Erna Solberg i den muntlige spørretimen onsdag. Solbergs parti faller kraftig på en fersk måling, men er likevel det suverent største i landet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre faller kraftig på en meningsmåling for november, men partileder Erna Solberg er likevel fornøyd med 31,3 prosent. Kristelig Folkeparti havner under sperregrensen.

Høyre faller 3,3 prosentpoeng på meningsmålingen Opinion Perduco har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det går alltid litt opp og litt ned. Selv om vi har vært på et høyere nivå, er dette et kjempeflott resultat for oss. Det store borgerlige flertallet sier meg at det er et stort ønske om en ny regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Av regjeringspartiene er det bare Senterpartiet som faller noe tilbake, 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 4,8. Arbeiderpartiet går fram 0,9 til 27,5 mens SV går fram 0,8 til 5,0 og stabler seg dermed et lite stykke unna sperregrensen.

Les også: Høyre med ny god måling

På borgerlig side går også Kristelig Folkeparti tilbake, med 0,9 prosentpoeng til 3,8, og partiet er dermed under sperregrensen. Venstre går fram 1,1 til 5,8 mens Fremskrittspartiet går fram 1 prosentpoeng til 18,8.

Rødt får som på oktobermålingen 1,4 prosent oppslutning, mens andre partier og grupper får 1,8 prosents oppslutning – fram 0,6.

Mandatfordelingen gir blåblått flertall til Høyre og Fremskrittspartiet, med 88 plasser på Stortinget, tre mer enn det som behøves for flertall og 17 flere enn de to partiene har i dag. De rødgrønne får 67, som er 19 færre enn de har i dag.

Meningsmålingen er tatt opp mellom 7. og 11. november.

1.000 personer er spurt på telefon hva de ville ha stemt dersom det var stortingsvalg i morgen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært