Meny

LLH krever at taxier ved homopub må flyttes

Flere homofile føler seg overvåket av taxisjåførene utenfor London Pub i Oslo. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune vurderer å flytte taxiholdeplassen utenfor London pub etter tilbakemeldinger fra pubgjester som føler seg overvåket.

London pub er Oslos eldste homopub, og flere organisasjoner for lesbiske og homofile krever nå at Oslo kommune flytter taxiholdeplassen bort fra puben fordi de besøkende føler seg overvåket av taxisjåførene, skriver Blikk.

Oslo kommune tar henvendelsene på alvor.

– Når realiteten er slik at denne taxiholdeplassen er med på å bidra til en stor usikkerhet som ikke skal være der, er kommunen nødt til å gjøre en tidligere vurdering enn vi ellers ville gjort etter planmessige forhold, sier Ola Elvestuen (V), byråd for miljø og samferdsel.

– Vi skal se om det er mulighet for å ha en alternativ prosess på dette, og det må vi gjøre umiddelbart. Men akkurat når vi trekker en konklusjon er vanskelig å si, sier han.

Forfatter og aktivist Amal Aden er blant dem som tar til orde for å flytte holdeplassen.

– Taxiholdeplassen utenfor London Pub må bort. Taxisjåfører i Oslo har stor makt, og noe av det homofile flyktninger frykter aller mest er nettopp taxisjåfører, sier hun.

Også Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) og Skeiv Verden krever det samme.

– Blant våre medlemmer og andre vi møter så handler det om frykt. De føler seg overvåket, sier leder i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

Populært