Meny

Klomsæt får forelegg for lekkasjer

Sigurd Klomsæt, som fra tidligere av er fratatt advokatbevillingen på grunn av sin håndtering av rollen som bistandsadvokat i 22. juli-saken, har fått et forelegg på 20.000 kroner for sine lekkasjer til pressen i saken. Foto: Berit Roald / Scanpix / ARKIV

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gitt Sigurd Klomsæt et forelegg på 20.000 kroner for lekkasjer til pressen da han var bistandsadvokat i 22. juli-saken.

Fra før er Klomsæt fratatt advokatbevillingen på grunn av saken.

Lekkasjen gjaldt blant annet et bilde som ble tatt av Anders Behring Breivik ved pågripelsen og som ble publisert i mediene 3. februar 2012.

Hevet over enhver tvil

Saken har vært etterforsket av Asker og Bærum politidistrikt, som mener Klomsæt har gjort seg skyldig i grov uforstand i forbindelse med lekkasjen.

– Vi mener det er hevet over enhver tvil at det stammer fra den anmeldte bistandsadvokaten. Vi har etterforsket helt konkrete dokumenter og funnet flere beviser på at dokumentene kan spores tilbake til denne advokaten, sier politiinspektør Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Hun vil ikke si noe om omfanget av dokumenter som de har etterforsket.

I august ga Advokatbevillingsnemnda Klomsæt beskjed om at han var fratatt sin bevilling med umiddelbar virkning for å ha lekket bilder og saksmaterialer fra etterforskningen av Anders Behring Breivik til mediene.

Advokaten selv har hele tiden nektet for å ha noe med lekkasjene å gjøre og klaget derfor nemndas beslutning inn for retten. Klomsæts advokat John Christian Elden mener det er sterk tvil om hvorvidt Klomsæt vil miste bevillingen når søksmålet blir behandlet i retten.

Godtar ikke forelegget

Sigurd Klomsæt godtar ikke forelegget på 20.000 kroner for lekkasjer i 22. juli-saken.

– Jeg aksepterer ikke forelegget, og hvorfor jeg ikke gjør det har jeg redegjort for en rekke ganger tidligere. Jeg har ikke gjort noe galt, sier Klomsæt til NTB.

Lekkasjene til pressen skal ifølge politiet ha skjedd mens Klomsæt var bistandsadvokat i 22. juli-saken. Klomsæt sier han ser fram til å få belyst saken i sin helhet, og legger til at han ikke er overrasket over politiets reaksjon.

Populært