Meny

Jönsson: - Min tyngste periode som trener

LEVER FARLIG: Jan Jönsson er inne i en tøff periode som trener for Rosenborg. Laget står med fem strake tap. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg står med fem strake tap før den avsluttende serierunden i eliteserien. Jan Jönsson innrømmer at kritikken fra misfornøyde trøndere går inn på ham.

For selv om Rosenborg for flere serierunder siden måtte gi tapt i kampen om seriegullet, er det først de siste dagene at Rosenborg-fansen har ytret sin misnøye med svensken.

Det har gått inn på Jönsson, som mener han nå er inne i sin tyngste periode som trener.

– Jeg har også vært med på fem strake seirer, og det er ikke alltid jeg er fornøyd med alt da heller. Men jeg er i Rosenborg, det er et faktum, og det her er tungt. Det er alvorlig, sier han til Adresseavisen.

Bakgrunn: RBK-supportere krever Jönssons avgang

- Håper ikke jeg blir en dårlig far

52-åringen forteller at presset på han som trener for Norges mest suksessrike lag gjennom historien også påvirker familielivet.

– Hvis jeg sier at det ikke påvirker meg så lyver jeg. Jeg kjenner at det er tungt, men jeg forsøker å være selvkritisk uansett om det blir tap eller seier. Jeg håper jeg ikke blir en dårlig far på grunn av dette, sier Jönsson, som har to barn.

Rosenborg møter Hønefoss på bortebane i sesongavslutningen søndag, et lag som fortsatt har mye å spille for i bunnen av eliteserietabellen.

– Jeg har tidligere sagt at kamper har vært viktige, men nå sier jeg at Hønefoss-kampen helt klart blir den viktigste. Vi må se alvoret og bygge positiv energi til den kampen, sier han.

Les også: Mener Solskjær allerede er god nok for United

- Ikke fornøyde

Jan Jönsson har ledet Rosenborg siden 2011, men tirsdag varslet styreleder i klubben, Ivar Koteng, at situasjonen er uakseptabel.

- Og da tenker jeg ikke på resultatene alene. Vi kan ikke være tilfredse med denne utviklingen, uttalte han til Adressa.

Styrelederen har derfor bestemt at styret i Rosenborg skal samles ytterligere to ganger før sesongslutt som er 6. desember. Der vil blant annet veien videre for Rosenborg diskuteres, og i en slik setting vil Jönssons rolle være et naturlig tema.

- Hadde vi vunnet gull hadde vi neppe hatt behov for dette. Det er jo at uttrykk for at vi ikke fornøyde, oppsummerer Koteng.

Trykk her for å lese hele saken: - Situasjonen er uakseptabel

Følg innspurten her

Selv om gullet i Tippeligaen allerede er delt ut brygger det opp til litt av et nedrykksdrama med en runde igjen.

I den forbindelse anbefaler vi en tur innom Avspark sine sider.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene fra inn- og utland. Du kan også se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene.

Populært