Meny

Leser pin-koden din:

Politiet advarer mot skimming

SVINDEL: Her har svindlerne satt på et lokk som skjuler kamera som fanger opp pin-koden sin. (Alle foto: Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå går politiet nok en gang ut med bilder for å advare mot såkalt skimming. Hvis ikke du reagerer kan du bli svindlet for store beløp.

Torsdag morgen oppdaget en observant kunde ved bensinstasjonen Uno X i Tønsberg at noe var galt med betalingsautomaten, skriver Tønsberg Blad.

Politiet i Vestfold har derfor valgt å sende ut bilder av utstyret slik at folk kan unngå å bli lurt av lignende svindel.

Slik foregår det

Som bildene viser kan det være fort gjort å overse at noe er galt.

Over tastaturet på terminalen er det montert et kamera som skal fange opp pin-koden din. Sammenligner du med bildet av hvordan automaten ser ut etter utstyret er tatt vekk, så ser du tydelig at svindlerne har montert en stor metallplate på betalingsautomaten.

Selve kortleseren er også tuklet med. På bildene kan du se at den står litt lengre ut av automaten enn den som egentlig skal være der. Med dette utstyret kan kriminelle kopiere kredittkortet ditt.

Kortinformasjonen som blir kopiert på denne måten blir vanligvis brukt til å produsere falske kort, som igjen brukes til minibankuttak eller varekjøp.

Les også: I disse landene er faren for kortsvindel størst

- Meld fra til politiet

Skimming har i en årrekke vært et kjent problem ved blant annet bensinstasjoner og minibanker over hele landet.

Administrerende direktør i Uno-X Automater AS, Ole Johannes Tønnessen, oppfordrer publikum om å være påpasselige.

- Man bør alltid skjule koden, og ser man noe mistenkelig ved en betalingsautomat så meld i ifra til politiet, sier han til Tønsberg Blad.

Tønnesen opplyser også om at det er mulig å sperre kortet sitt for bruk i utlandet, noe som vil gjøre det vanskeligere for svindlerne dersom de kopierer kortet ditt med tanke på bruk i andre land.

Populært