Meny

Ny Verdensbank-rapport:

Middelklassen i oppsiktvekkende vekst i Latin-Amerika og Karibia

«El Prospero» - «Velstående» til kai i St. George's på Grenada. Vekst i middelklassen fremmer likhetssamfunn, mener Verdensbanken. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På ti år har middelklassen i en region som er preget av store inntektsforskjeller, vokst med 50 prosent.

Den nye Verdensbankrapporten Economic Mobility and the Rise of the Latin American Middle Class (Økonomisk mobilitet og veksten i Latin-Amerikas middelklasse) viser utviklingen i en region som har valgt en annen vei enn kriserammede Europa.

- De siste erfaringene fra Latin-Amerika og Karibia viser verden at politikk som balanserer økonomisk vekst samtidig som man utvider mulighetene for de mest utsatte, kan spre velstand til millioner av mennesker.

Det sier Verdensbankens president Jim Yong Kim i en kommentar til rapporten.

Les også: Store protester mot fattigdomspresset i Europa

I Latin-Amerika og Karibia har veksten i antall mennesker som har vokst seg inn i middelklassen, vært formidabel. Ifølge rapporten tilhørte 152 millioner denne klassen i regionen i 2009, mot 103 millioner i 2003. Det betyr en vekst på 50 prosent.

Middelklassen utgjør nå 30 prosent av befolkningen.

- Det gjenstår mye å gjøre for regjeringene, for en tredel av befolkningen lever fortsatt i fattigdom, understreker Verdensbank-presidenten.

- Men vi bør feire denne veksten i middelklassen, og lære av den, legger han til.

De viktigste årsakene til velstandsveksten er bedre utdanning for arbeidere, høyere sysselsetting i den formelle delen av økonomien, flere mennesker i byer, flere kvinner inn i arbeidsstyrken og færre barn.

Les Verdensbankens rapport her

Les andre nyheter


Populært