Meny

Fant spritfabrikk på Romerike

En mann i Vestoppland ble stoppet med 2.178 liter «vodka» i lasten på Minnesund. Funnet førte politiet til en spritfabrikk på Romerike. I et lagerlokale ble det funnet store mengder såkalt vodka fra Etland, plastfat med miljøbensin og ferdigrenset utblandet alkohol. Posene på bildet er klare til å puttes i kartonger. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslaget av et parti tvilsom «vodka» i en lastebil, satte Tollvesenet på sporet av en ulovlig spritfabrikk på Romerike.

Saken startet da en vestopplending i 50-årene ble stoppet i en veikontroll ved Minnesund med 2.178 liter brennevin av tvilsomt opphav i lasten. Politiet og Vegvesenet sto bak den opprinnelige kontrollen, men Tollvesenet ble raskt involvert ettersom det var snakk om avgiftsunndragelser på 846.000 kroner.

Fra Minnesund ledet sporene videre til et lagerlokale på Romerike, som er eid av en mann i 30-årene. I en bil utenfor lageret dukket det opp mer udeklarert vodka, denne gangen fra Estland. Og vel innenfor dørene ventet enda større fangst: 1.250 liter biodiesel og et 1.000 liters plastfat med det ferdig rensede og utblandede resultatet, «vodka».

I tillegg fant tollerne tappeutstyr og emballasje og øvrige rekvisitter til spritproduksjonen. Til sammen endte beslaget på 3.694 liter alkohol av ulik styrke. Det inkluderer 1.295 liter av miljødrivstoffet, som inneholder 86 prosent alkohol før rensing.

Avgiftsunndragelsene for så mye sprit er på hele 1,9 millioner kroner.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært