Meny

Wiesenthal-senteret ber kongen stoppe Linstad-medalje

Utdelingen av Kongens fortjenestemedlaje i sølv til Trond Ali Linstad utsettes på ubestemt tid. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simon Wiesenthal-senteret fordømmer tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad og ber kongen trekke tilbake hedersbevisningen.

– Denne sjokkerende tildelingen er ikke bare en fornærmelse overfor jøder, men kan også være farlig, sier rabbi Abraham Cooper i den verdensomspennende jødiske organisasjonen.

– Kong Harald kjenner kanskje ikke til at jødiske barn i Norge mobbes og at konspirasjonsteorier om den allmektige jøden har ført til voldelige og noen ganger dødelige angrep på jøder i Frankrike, fortsetter Cooper i en pressemelding tirsdag.

Han mener Norge har større internasjonal påvirkning enn landets størrelse skulle tilsi, blant annet når det gjelder menneskerettigheter, og at antisemittisme i Norge sverter vårt internasjonale ry.

Rabbien sier tildelingen av medaljen til «en trangsynt person», uansett begrunnelse, vil føre til økt antisemittisme i Norge.

– Er det for mye å be om at kongen innrømmer å ha sviktet i sin vurdering, spør Cooper.

Populært