Meny

Kosakker skal patruljere i Moskva

Kosakker blokkerer inngangen til kunstgalleriet Winzavod i protest mot utstillingen «Åndelig misbruk». Russland planlegger å sende kosakker i tradisjonelle tsaristuniformer ut på gatene i Moskva. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland skal sende kosakker i tradisjonelle tsaristuniformer ut på patrulje i Moskvas gater, for å slå ned på småkriminalitet.

- Vi har avtalt med Moskvakosakkene at de vil patruljere for å hjelpe til å sikre orden nær Kreml, sier visesjefen for Tverskojdistriktet i sentrum av Moskva, Andrej Kulesjov, til AFP.

Men gruppen vil ikke få ri på hest og bære sverd. Og siden de ikke er politifolk vil de ikke kunne gå til pågripelse.

- Vi vil behøve dem hovedsaklig til å stanse ulovlig salg av suvenirer og blomster, og ulovlig parkering nær Kreml, sier Kulesjov til AFP.

De russiske kosakkene var berømt for sin ridekunst, og en viktig militær styrke før den russiske revolusjonen i 1917. De virket hovedsaklig i syd der de patruljerte grenseområdene. Se også: Se den olympiske byggeplassen

På vei tilbake

Under tsarveldet ble kosakkene anerkjent som en distinkt sosial gruppe, og da bolsjevikene kom til makten ble kosakkene rammet i en av de tidligste bølgene med undertrykkelse, og utslettet som samfunnsklasse.


Men de gjenværende kosakkene er nå på vei tilbake, fornyer sin kultur og fremmer tradisjonelle verdier inkludert russiskortodoks kristendom.

Kosakker har også forstyrret deltakerne i homoparader og ved samtidskunstutstillinger. Nylig gjennomførte de protester mot det feministiske punkbandet Pussy Riot etter at de opptrådte i Russlands hovedkatedral.

Se også: 56-åring drepte ulv med øks

- Snart i gang

En representant for kosakkene bekrefter overfor AFP at patruljene vil begynne snart, med grupper på tre menn i blå tsaristuniformer til fots, uten deres tradisjonelle sverd og ridepisker.

- Kosakker behøver ikke engang sverd eller pisk. Bare posituren deres vil være nok, sier Geddadij Afonin i de sentrale kosakktroppene.

Tilsvarende patruljer har allerede blitt introdusert i byen Krasnodar sør i landet, der kosakker har slått følge med politibetjenter på patrulje.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært