Meny

Iversen satte penger på norsk måltørke

GAMBLER: Steffen Iversen blir i sin egen biografi omtalt som en drivende dyktig gambler, noe han beviste under EM i 2000. 12 år senere har norske fotballspillere som setter penger på kamper de selv er involvert blitt en het potet. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steffen Iversen hadde ikke særlig tro på Norge under EM i 2000, og satte penger på et målfattig mesterskap. Ironisk nok scoret han lagets eneste mål selv.

For kort tid siden kom beskjeden om at Iversen, som på sine eldre dager har blitt noe av en fotballnomade, legger opp etter at årets Tippeliga-sesong er over.

Omtrent samtidig kom beskjeden, hendig nok, om at biografien om samme mann står på trappene.

Der kan man blant annet lese at om Iversen, som var en del av EM-troppen til Norge i 2000, arrangerte en guttetur etter endt mesterskap som til en viss grad var finansiert av penger han vant ved å gamble på Norges kamper, skriver Dagbladet.

Les også: Iversen har fått nok

Våget å satse

I biografien, ført i pennen av Anders Mølster Galaasen, kommer det frem at Iversen vant en pen sum på at det skulle bli under 2,5 mål i alle Norges kamper i EM.

«Akkurat det trengte man ikke være noen spåmann for å forutse, men det handler likevel om å satse», skriver forfatteren.

Og riktig nok; Norge scoret kun ett eneste mål i gruppespillet. Det kom i første kamp mot Spania, der Norge vant 1-0, og målscorer var nettopp Steffen Iversen.

Les også: - Solskjær er god nok for United nå

Foreldet sak

Kommunikasjonssjefen i Norges Fotballforbund, Svein Graff, sier til Dagbladet at han ikke er interessert i å kommentere en 12 år gammel sak.

- Men jeg håper og tror bevisstgjøringen vi nå jobber med hindrer spillere i å sette penger på egne kamper.

Heller ikke nåværende toppfotballsjef Nils Johan Semb, som var landslagstrener under det aktuelle mesterskapet, har noen kommentar utover at Iversens EM-gambling var nytt for ham.

Populært