Meny

RBK-styreleder: - Situasjonen er uakseptabel

EVALUERES: Jan Jönsson har måttet tåle massiv kritikk de siste dagene. Nå varsler også styrelederen i Rosenborg, Ivar Koteng, at de er alt annet enn fornøyd med den sportslige situasjonen i RBK. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter at Jan Jönsson måtte stå skolerett for klubbmedlemmene til Rosenborg, varsler styrelederen i klubben ekstraordinært styremøte.

Mens det trolig fortsatt feires i Molde etter at klubben sikret seg sitt andre strake seriegull, er tonen en ganske annen i Trondheim.

Søndag kveld haglet kritikken mot trener Jan Jönsson etter 0-1-tapet hjemme mot Fredrikstad.

Trykk her for å se mål og høydepunkter fra RBK - Fredrikstad

Det femte tapet på rad for RBK, og dermed glapp også sølvet. Det er uvant kost.

Bakgrunn: RBK-supportere krever Jönssons avgang

- Naturlig med kritikk

Mandag kveld måtte derfor Jönsson svare for seg på Lerkendal.

Nærmere 100 klubbmedlemmer hadde tatt turen for å høre hva svensken hadde å si om den svake sesonginnspurten, skriver Adressa.

Jönsson innrømmet overfor avisa at nattesøvnen etter søndagens tap ikke hadde vært den beste, før han ble grillet med kritiske spørsmål fra de fremmøtte.

- At jeg får kritikk, er logisk og naturlig. Det ligger alltid noe i kritikken som jeg forsøker å ta til meg, forsikret Jönsson.

Les også: Mener Solskjær allerede er god nok for United

- Vi er ikke fornøyde

Om Jönsson sov noe bedre natt til tirsdag er uvisst, men til frokost fikk han i alle fall servert en ny bekymringsmelding. Denne gang fra styrelederen i RBK, Ivar Koteng.

- Situasjonen er uakseptabel, og da tenker jeg ikke på resultatene alene. Vi kan ikke være tilfredse med denne utviklingen, sier han til Adressa.

Koteng forteller videre at han derfor har bestemt å samle styret i klubben ytterligere to ganger før sesongslutt som er 6. desember.

På spørsmål om dette kan karakteriseres som «krisemøte», gir samme mann et svar som neppe fungerer som god sovemedisin for Jönsson.

- Du kan kalle det hva du vil, men hadde vi vunnet gull hadde vi neppe hatt behov for dette. Det er jo et uttrykk for at vi ikke er fornøyde, oppsummerer Koteng til Adressa.

Han presiserer samtidig at han har tillit til det sportslige apparatet i klubben.

– Samtidig kan alle jobber bli gjort bedre. I det siste har vi ikke hatt fremgang, og da er spørsmålet hvordan vi skal få til det, svarer han.

Les også: Metalist sendte RBK ut av Europaligaen

Legger lokk på trenerspørsmålet

Spillerne i klubben er ikke like snakkesalige når Adressa ber om deres syn på Jönssons fremtid i RBK.

- Det offensive spillet vårt har ikke vært bra nok, så ærlige må vi være. Det er både spillerne og treneren sitt ansvar, sier midtstopper Stefan Strandberg.

Jönssons landsmann, spissen Rade Prica, er relativt ordknapp om situasjonen.

- Jeg forstår at fansen er skuffet. Det er vi også, men vi kan ikke legge all skyld på én mann, sier han.

RBK-kaptein Mikael Dorsin sier til Adressa at det, korrekt nok, ikke er spillergruppens oppgave å sparke treneren.

- Det er alltid nyttig å se på hva vi har gjort rett og galt, men det skal vi gjøre etter sesongen. Vi får avvente konklusjonen på evalueringen, sier han diplomatisk.

Les også: Rekdal: - Vi er ikke på bølgelengde

Følg innspurten her

Selv om gullet i Tippeligaen allerede er delt ut brygger det opp til litt av et nedrykksdrama med en runde igjen.

I den forbindelse anbefaler vi en tur innom Avspark sine sider.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene fra inn- og utland. Du kan også se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene.

Populært