Meny

- Solskjær er god nok for Man Utd nå

SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har gjort Molde til Norges beste fotballag i løpet av sine to år som trener i rosenes by. Nå hagler også rosen. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær hylles av spillere og kollegaer etter å ha ført Molde til sitt andre strake seriegull på like mange forsøk. Men én person hadde ikke veldig troen på ham.

Han har lykkes med det aller meste han har foretatt seg etter den noe overraskende returen til norsk fotball for to år siden.

Senest på søndag da Molde forsvarte Tippeligaen-tittelen etter å ha beseiret Hønefoss hjemme på Aker Stadion.

Trykk her for å se mål og høydepunkter fra kampen som sikret gullet

Nå høster Ole Gunnar Solskjær skryt i fotballmiljøet for hva han har oppnådd som trener, og ikke minst for måten han har gjort det på.

Moldes krumtapp, og nå også en viktig del av det norske landslaget, Vegard Forren er ikke i tvil om at Solskjær til Norges beste trener for øyeblikket.

- Han har vist med det han har prestert for Molde at han for øyeblikket er i en annen liga i forhold til andre norske trenere, argumenterer midtstopperen til TV 2.

- Allerede god nok for United

Det er liten tvil om at den tidligere United-spissen over årenes løp har plukket opp en hel del tips fra sin tidligere sjef Sir Alex Ferguson. Den kunnskapen er det nå Molde-spillerne som nå nyter godt av.

- Han gjør spillerne trygge på seg selv, han kan være streng når det trengs, og utfordrer oss til å bli bedre hele tiden, sier Forren til kanalen.

Solskjær har ved enkelte tilfeller fått kritikk for å rullere for mye på spillertroppen. Forren ser ikke problemet, og mener dette bare bidrar til at flere av spillerne føler tillit til at de også kan gjøre en jobb for laget.

Det siste året har Solskjær ved flere andledninger blitt linket til ulike jobber i England. Forren mener treneren allerede er klar for større oppgaver. Som i sin gamle klubb Manchester United.

- Jeg er ikke i tvil om at han kunne gjort en god jobb der allerede, og gått direkte fra Molde. Vi får satse på at han blir United-sjef om ett års tid og tar meg med meg, sier Forren med et smil.

Les også: RBK-supportere krever Jönssons avgang

Får ros av Semb

En annen som har latt seg begeistre av Solskjær sitt «comeback» i norske fotball er toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Den tidligere landslagstreneren mener Molde under Solskjærs ledelse har tatt store steg når det kommer til profesjonalitet.

- Jeg visste at Ole Gunnar var fotballfaglig god fra før, men du skal også være leder oppe i dette, og i Molde har han gjennomført en tydelig kulturendring og profesjonalitet i alle ledd. Han har fått dyktige folk med seg og satt sammen en solid spillergruppe med en tydelig profil, sier Semb som håper Molde-treneren blir værende i norsk fotball noen år til.

- Motivasjonen er nok å lede Molde til Mesterligaen. Det er en gulrot å strekke seg etter og en sterk sak å ha på sin CV, avslutter Semb.

Les også: Ordrenekt fra Solskjær

Drillo: - Ikke en opplagt trenertype

Egil «Drillo» Olsen føyer seg pent i rekken av gratulanter over sin tidligere landslagselev, men han innrømmer glatt at suksessen har kommet noe overraskende på ham.

- Han har imponert meg, for da jeg hadde ham som spiller på landslaget var det ikke han jeg hadde tenkt skulle bli en topptrener, sier Olsen til NRK.

En rekke av de tidligere disiplene til «Drillo», fra samme periode som Solskjær fortsatt var aktiv, har valgt trenergjerningen. Med vesklende hell.

Solskjær sin forholdsvis korte trener-CV ser derimot allerede imponerende ut.

- De (Molde red.anm) er verdige mestere for andre året på rad, og det er langt mer imponerende enn det de gjorde i fjor, konkluderer «Drillo».

Les også: Takk Solskjær for dette

Følg innspurten her

Selv om gullet i Tippeligaen allerede er delt ut brygger det opp til litt av et nedrykksdrama med en runde igjen.

I den forbindelse anbefaler vi en tur innom Avspark sine sider.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene fra inn- og utland. Du kan også se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene.

Populært