Meny

Varaordfører skal ha foreslått å kastrere gutt med genfeil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til en gutt med genfeil reagerer med avsky etter at varaordføreren i Dovre kommune skal ha foreslått å kastrere gutten dere for å spare penger.

Da formannskapet i Dovre kommune skulle behandle økonomien i helsetiltak for to unge gutter med genfeil skal varaordførereren i kommunen ha spurt om det ikke ville vært billigere og bedre for kommunen å få dem kastrert, skriver Dagbladet.

Selv vil ikke varaordfører Per Arnold Backe kommentere saken ettersom behandlingen skjedde bak lukkede dører. Det vil heller ingen andre i Dovre kommunes administrasjon gjøre.

- Jeg mener at dette er helt forkastelig. Dette er et overgrep mot barna, sier Arbeiderpartiets Øyvind Frisch, som selv var tilstede på møtet, til Dagbladet.

I et møte med ordfører og rådmannen i Dovre kommune, skal Frisch ha blitt truet med politianmeldelse etter at han fortalte om hva varaordføreren hadde sagt på det lukkede møtet.

Foreldrene til den eldste gutten er sjokkert over forslaget.

- Vi som foreldre blir kvalme ved tanken på at noen som sitter og skal styre og behandle saker som dette, kan få seg til å si noe slikt. Dette er noe vi ikke kan tolerere i dagens samfunn.

Leder i steriliseringsrådet Toril Hagerup-Jenssen avviser overfor Dagbladet at en sterilisering av guttene med genfeil kan bli aktuelt.

- Kjære vene, det er jo små barn det er snakk om, er det ikke? Så vidt jeg vet foregår det ingen slik kastrering i vårt land i dag. Jeg får frysninger når jeg hører snakk om det, sier Hagerup-Jenssen til Dagbladet.

Populært