Meny

Arafats grav i ferd med å åpnes

Tirsdag startet arbeidet med å åpne Yasser Arafats grav i byen Ramallah på vestbredden. Foto: Mohamad Torokman / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinerne har begynt arbeidet med å åpne graven til Yasser Arafat. Målet er å finne ut om han ble forgiftet.

Åtte år og to dager etter at den tidligere PLO-lederen Yasser Arafat døde, begynte tirsdag arbeidet med å åpne graven hans. Liket skal graves opp for å undersøke om han ble forgiftet av det radioaktive stoffet polonium.

– I dag startet de å fjerne betong og steiner fra mausoleet, og arbeide vil pågå i nesten 15 dager, sier en talsmann for familien.

Les også: - Israel forgiftet Arafat

Mausoleet som ligger i byen Ramallah på Vestbredden har blitt skjermet med blå presenning mens arbeidet pågår.

Jobben med å ta prøver av liket er forventet å starte i slutten av november, og da vil både franske, sveitsiske og russiske eksperter være på plass.

– På grunn av Arafats posisjon og status får ingen under noen omstendighet ta bilde av kroppen mens det tas prøver, har familiens talsmannen uttalt.

Arafat døde på et militærsykehus ved Paris i november 2004, og legene som behandlet han, klarte ikke å fastslå dødsårsaken.

Etter at det ble funnet høye nivåer av det radioaktive stoffet i Arafats klær, besluttet en fransk domstol i august å starte drapsetterforskning.

Mange palestinere er overbevist om at han ble forgiftet av Israel.

Se også: Arafats grav skal åpnes

Les også: - Arafat ble forgiftet med polonium


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært