Meny

Øverstkommanderende i Afghanistan er under etterforskning

USAs forsvarsminister Leon Panetta har bedt om at nominasjonen av John Allen som ny øverstkommanderende for NATO i Europa utsettes. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Allen, som er nominert som ny øverstkommanderende for NATO i Europa, etterforskes for å ha sendt upassende e-poster til en kvinne som er sentral i Petraeus-skandalen.

Den amerikanske generalen John Allen, som er sjef for USAs og NATOs styrker i Afghanistan, ble mandag nominert som ny sjef for NATO i Europa.

Tirsdag ble det kjent at han etterforskes for å ha sendt upassende e-poster til Jill Kelley, en kvinne som er sentral i skandalen rundt tidligere CIA-sjef David Petraeus.

Les også: CIA-sjefen går av

 30 000 sider kommunikasjon

FBI skal ha funnet over 30.000 sider med kommunikasjon, for det meste e-poster, mellom Allen og Jill Kelley som skal ha blitt utvekslet i perioden 2010-2013. Både Allen og Kelley er gift med hver sin familie.

Kelley og Allen har sannsynligvis blitt kjent med hverandre mens Allen var utsasjonert i Tampa der Kelley er bosatt med mann og barn.

Les også : CIA-sjef beklager utroskap

USA kan miste to viktige generaler

USAs forsvarsminister Leon Panetta har bedt om at Allens nominasjon som ny NATO-leder blir utsatt. President Barack Obama har sagt seg enig.

Allen nekter for å ha gjort noe galt.

Kelley varslet tidligere i år FBI etter at hun mottok truende e-poster. Disse ble sporet tilbake til Paula Broadwell. FBI fant så e-postene mellom Broadwell og Petraeus som avslørte forholdet mellom de to. De har siden avdekket at Broadwell hadde gradert materiale på PC-en sin. David Petraeus gikk fredag av som CIA-sjef etter å ha innrømmet utroskap.

Med dette er to av de mest prominente militærlederne i USA innblandet i en omfattende sex-skandale.

Populært