Meny

– Drapssiktet i Vålnes-saken truet mann

Politiets teori er at forsvunnede Per Vålnes ble drept i huset hvor han bodde i Balsfjord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle mannen som er siktet for drapet på Per Vålnes (50) i Balsfjord, skal ha truet en mann med at han ville gjøre med ham som han hadde gjort med forsvunnede Vålnes.

– Jeg skal gjøre med deg som jeg gjorde med Per Vålnes, skal han ha sagt til mannen da en traktorhandel skar seg, etter det Nordlys kjenner til.

Trusselen skal ha kommet etter at Vålnes forsvant sporløst en gang mellom 27. november og 1. desember i fjor.

Les også: Foreløpig ingen som peker seg ut i Balsfjord-drapet

Ifølge avisen er politiet kjent med episoden, men Andreas Nilsen, som er lensmann i Målselv, Bardu og Balsfjord, vil verken bekrefte eller avkrefte at trusselen er rullet inn i drapsetterforskningen.

– Av hensyn til etterforskningen har jeg ingen kommentar, sier han til Nordlys.

39-åringen flyttet inn sammen med Vålnes' tidligere samboer (40), som også er siktet i saken. De to og en 41 år gammel mann ble varetektsfengslet fredag for halvannen uke siden. Samtlige har fått fire uker, hvorav to er i full isolasjon, men ifølge Nordlys ønsker politiet å forlenge isolasjonstiden.

I mellomtiden fortsetter etterforskningen for fullt.

– Det pågår hele tiden avhør, både av vitner og de tre som er siktet, sier Nilsen.

Liket av Per Vålnes er fortsatt ikke funnet, men en av hovedteoriene til politiet er at han ble drept i tilknytning til sin egen 50-årsfeiring 26. november i fjor.

Les også: 39-åringen løslatt i Vålnes-saken

Populært